Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mugurel Sârbu nu mai are susținerea PDL pentru un nou mandat la Primăria Sebeş. Vezi candidaţii stabiliți de organizație pentru alegerile din 2012

Publicat

Primarul municipiului Sebeş, Mugurel Sârbu nu beneficiază de susţinerea colegilor de partid pentru o viitoare candidatură la alegerile din 2012. În cadrul şedinţei Biroului Permanent Local al PDL Sebeş, Mugurel nu a primit nici un singur vot, aşa că viitorul candidat la fotoliul de primar al Sebeşului este actualul viceprimar Adrian Bogdan.

Vinerea trecută, la Sebeş a avut loc şedinţa BPL a organizaţiei PDL Sebeş . În cadrul întâlnirii, au fost desemnaţi candidaţii la viitoarele alegeri pentru funcţiile de primar, senator şi deputat, iar, în urma voturilor membrilor PDL, candidatul oficial la funcţia de primar al municipiului Sebeş este Adrian Bogdan, cu 18 voturi exprimate. Potrivit deputatului Clement Negruţ, marele absent al şedinţei de vineri a fost însăşi primarul Mugurel Sârbu, iar absenţa lui nu a trecut nesancţionată: „Mugurel Sârbu s-a aflat pe lista cu propuneri pentru funcţia de primar la alegerile din 2012, dar nu a obţinut nici un singur vot, spre deosebire de Adrian Bogdan, care a obţinut 18 voturi. Este de la sine înţeles ce înseamnă asta”.

Candidatul la funcţia de deputat PDL Alba din partea BPL Sebeş, la Camera Deptaţilor este chiar Clement Negruţ. Acesta ne-a declarat că şi-a manifestat dorinţa de a candida şi în 2012, iar din fericire Biroul Permanent Local a validat această propunere. Clement Negruţ a obţinut 18 voturi, fiind ales în unanimitate. Pentru funcţia de senator, au existat trei candidaţi propuşi. Este vorba despre Alexandru Pereş, Nicolae Dobra şi Vasile Crişan. Dacă Pereş şi Dobra au obţinut un număr egal de voturi (10 voturi fiecare), Crişan nu a reuşit să obţină nici măcar unul din voturile colegilor de partid. Dată fiind egalitatea numărului de voturi, potrivit lui Negruţ, este foarte probabil ca BPL Sebeş să decidă reluarea votării.

Clement Negruţ, deputat PDL Alba

„Biroul Permanent Local Sebeş a hotărât să susţină aceste persoane drept candidaţi la următoarele alegeri. Decizia finală va aparţine Biroul Permanent Judeţean care, bineînţeles, va ţine cont de propunerile BPL-ului. Astfel de alegeri vor avea loc la nivelul fiecărui BPL.  Săptămâna aceasta, joi, BPJ al PDL Alba se va reuni pentru a fi informat de decizia BPL Sebeş. Este momentul să ne pregătim pentru următoarele alegeri, deoarece partidul trebuie să fie pregătit să arunce în bătălie candidaţi capabili”, a conchis Clement Negruţ.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. has

  luni, 28.11.2011 at 21:48

  noi PSD am castigat deja. Cu candidat chelner la primaria Sebes nici nu ne facem probleme. Am recastigat primaria Sebes foarte usor. Bravo Milu ca ne-ai ajutat!

 2. barbu

  marți, 29.11.2011 at 11:34

  PDL-ul, sa trezit. NU mai sustine **** ca,MUGUREL,****REL,GALBEJEL.
  Primar de ****** !, al Mun. SEBES

 3. TH

  miercuri, 30.11.2011 at 02:41

  Draga has („noi PSD am castigat deja”……),cred ca defilezi defapt cu PDL-ul si doresti prin comentariul tau sa faci o imagine proasta PSD-ului care conform ideologiei de partid nu ar condamna niciodata candidatura unui chelner la fotoliul de primar……..
  Oare gresesc??????????????????
  D-nul primar M……(ce nume?) fost PSD-ist(?????), dupa comportament ai spune ca e la varsta pubertatii…….arogant, inflexibil, teribilist……….nechibzuit………..si totusi de la o vreme da semne de maturizare. Cred ca dupa o lunga autoevaluare a ajuns la inteleapta concluzie ca este tangent la cercul numit „politica”………si nu numai, cred ca si in domeniul economic????(vezi cheltuielile in zadar pentru soseaua de centura a Sebesului…..dar s-ar putea sa ma insel…………poate ca TRITICUM e OK…..)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Copiii și sursele de informare: Cât de mult verifică copiii cu vârste între 8 și 17 ani ceea ce citesc pe internet. Studiu

Publicat

Aproape jumătate dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani verifică uneori, rar sau deloc informațiile găsite pe internet, rezultă dintr-un studiu realizat de asociația Salvați Copiii. 

Mai exact, aproape 80% dintre copiii cu vârsta între 8 și 17 ani utilizează Internetul zilnic timp de cel puțin trei ore, în afara orelor de școală, procentul celor care petrec între una și două ore pe zi fiind de 19 %.

Paginile web găsite folosind Google și paginile de știri sunt principalele surse de informare a copiilor, urmate de discuțiile cu prietenii sau rețelele sociale. Aproape 50 % dintre copii afirmă că informația este adevărată când corespunde cu ce știu deja.

Această situație este mai întâlnită în rândul adolescenților și al copiilor din mediul urban, conform rezultatelor relevate de cercetarea sociologică realizată de Salvați Copiii.

Mediul online reprezintă principala sursă de informare pentru copii și, de multe ori, știrile care apar pe diferite site-uri, bloguri sau rețele de socializare sunt false sau contrafăcute, cu scopul de a induce în eroare cititorii, de a genera anxietate, teamă sau reacții și comportamente care să fie în interesul celor care le produc și lansează. Mai mult decât atât, 22% dintre copii și tineri cred că la televizor sau în publicațiile de știri nu pot fi difuzate știri false.

Foarte relevante sunt și două declarații ale unor tineri, declarații făcute public de cei de la Salvați Copiii.

“Am primit pe un grup de whatsapp un articol în care se spune că urmează să aibă loc un atac nuclear, cândva până la 1 iunie. Am înțeles că urmează să primim niste pastile, pe care să le luăm, dar nu am primit încă nimic. Îmi este tare teamă, părinții mei sunt plecați din țară, iar bunica mea, are 78 de ani, nu știe pe cine să întrebe și mi-a propus să plec la părinții  mei, în Anglia. Nu știu ce să fac, nu aș vrea să pierd școala și nici să merg acolo unde cred că ar trebui să muncesc și eu. Cum știm sigur când va fi atacul nuclear?” Daniela, 14 ani, elevă.

“Am citit pe internet că dacă mă vaccinez împotriva Covid, există riscul să fac alte boli grave, de la vaccin. Părinții mei sunt convinși că vaccinul provoacă infertilitate și nu mă lasă să mă vaccinez. Prietena mea cea mai bună s-a vaccinat și nu a pățit nimic până acum. Mă puteți ajuta cu un sfat? Unde pot găsi informații clare, verificate sau date științifice? Menționez că în luna martie voi împlini 18 ani.” Denisa, 17 ani, elevă.

“Evenimentele din ultima perioadă, începând cu pandemia Covid 19 și continuând cu războiul din Ucraina și criza refugiaților, au generat o stare de tensiune, pe care copiii au resimțit-o din plin.  Primim tot mai des, în cadrul liniilor de consiliere la Salvați Copiii, solicitări atât de la copii, cât mai ales de la părinți, care nu știu cum să gestioneze anxietatea copiilor și cum să îi protejeze de impactul știrilor false care circulă pe internet”, a precizat într-un comunicat de presă, Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

Când ies la pensie femeile cu cel puțin trei copii. De când s-ar putea aplica măsura

Publicat

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că vârsta de pensionare se va modifica pentru femeile din România. Există însă o excepție de la regulă. Ministerul Muncii are în vedere o lege care prevede că femeile care au avut mai mulţi copii să iasă mai repede la pensie.

Potrivit anunțului ministrului, vârsta standard de pensionare pentru femei este în prezent de 61 de ani și 6 luni și va crește treptat până la egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani.

Creşterea vârstei de pensionare va avea loc gradual, până în 2030.

Vezi: Crește vârsta de pensionare pentru femeile din România. Va exista o excepție de la regulă. Ce spune ministrul Muncii

Însă, la cererea acestora, mamele cu trei copii vor putea ieși la pensie cu doi ani mai devreme pentru fiecare copil.

Astfel, aceste mame vor putea ieși la pensie cu șase ani mai devreme decât în mod normal, dacă au stagiul minim de cotizare.

În plus, dacă au avut mai mult de trei copii, legea spune că se vor putea pensiona cu un an mai devreme pentru fiecare copil.

Mai exact, dacă acestea au crescut patru copii până la vârsta de 16 ani, vor ieși la pensie cu 7 ani mai devreme, iar dacă au cinci copii, se vor putea pensiona cu 8 ani mai devreme, după cum spune legea nr 127/2019.

Deși publicată în Monitorul oficial, această lege va începe să producă efecte începând cu anul 2023.

Noua lege a pensiilor, inclusiv măsura aceasta, a fost amânată prin OUG pentru 1 septembrie 2023, potrivit avocatnet.ro.

foto: arhivă, rol ilustrativ

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lucrări de reparații și înlocuirea unor echipamente de joacă, în mai multe parcuri pentru copii din Sebeș. Valoarea investițiilor

Publicat

Administrația locală din Sebeș a alocat peste 29.000 de lei pentru repararea, întreținerea și înlocuirea echipamentelor de joacă din cadrul mai multor parcuri de joacă din municipiu.

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului (SPAP) Sebeș a cumpărat recent, prin intermediul platformei SEAP, servicii de reparații şi de întreţinere a echipamentelor din cadrul parcurilor de joacă din municipiu dar și echipamente de joacă noi.

Valoarea totală a achizițiilor este de peste 29.500 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, se urmărește buna funcționare a parcurilor de joacă și asigurarea și menținerea nivelului de siguranță pentru copiii ce frecventează locurile/parcurile de joacă special amenajate pe raza municipiului Sebeș.

Contractele prevede demontarea, montarea, înlocuirea sau completarea echipamentelor de joacă care au fost afectate din pricina a diverși factori chimici sau mecanici (echipamente rupte, sparte, lipsă, vandalizate, etc.).

De asemenea, se vor:

 • înlocui sau repara elementele componente și/sau elementele în întregime din material plastic sau PAFS
 • înlocui sau repara diverse confecții din lemn sau metal
 • executa gropi pentru fixarea diverselor elemente de sprijin (picioare, tije, cadre, etc.)

Lista echipamentelor achiziționate:

1. Parc de joacă intrare în cartier Arini – Lancrăm

– tobogan drept scurt complex de joacă – 1 buc.

2. Parc de joacă cartier Mihail Kogălniceanu (lângă școala generală)

– tobogan curbat/spirala simplu complex de joacă mare – 1 buc.

– kit instalare tobogan spirală (schelet metalic + picioare de sprijin) – 1 buc.

3. Parc de joacă cartier Mihail Kogălniceanu (lângă centrul de sănătate)

– figurină pe arc bicicletă – 1 buc.

– kit instalare figurină pe arc (picior de sprijin + arc + talpă) – 1 buc.

4. Parc de joacă cartier Valea Frumoasei

– figurină pe arc motocicletă – 1 buc.

– kit instalare figurină pe arc (picior de sprijin + arc + talpă) – 1 buc.

– tobogan drept scurt complex de joacă – 1 buc.

5. Parc de joacă cartier Aleea Lac (catedrala ortodoxă)

– socotitoare complex de joacă mare – 1 buc.

6. Parcul de joacă cartier Aleea Lac

– tobogan drept mic complex de joacă mic – 1 buc.

7. Parcul de joacă cartier Lucian Blaga

– figurină pe arc simplă – 2 buc.

– kit instalare figurină pe arc (picior de sprijin + arc + talpă) – 2 buc.

– carusel – 1 buc.

– băncuță cu masă carusel – 1 buc.

– platformă carusel – 1 buc.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Miercuri: Lista drumurilor din județul Alba, pe care vor fi amplasate radare ale Poliției Rutiere

Publicat

Reprezentanții IPJ Alba au anunțat lista drumurilor pe care vor fi amplasate radarele Poliției Rutiere, miercuri, 18 mai. Sunt vizate majoritatea drumurilor importante, dar atenție, radarele pot fi și în localități. 

Amplasarea radarelor la data de 18 mai 2022

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax