Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Specializări neinteresante pentru absolvenții de liceu la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Un singur candidat la Muzeologie

Publicat

Cei care au ratat prima sesiune de înscriere la una dintre facultățile Universității „1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, nu trebuie să se îngrijoreze. Locuri sunt mai mult decât destule. S-ar putea să vă treziți că împărțiți sala de curs cu un singur coleg dacă va decideți pentru secția de Muzeologie sau cea de Administrarea afacerilor în limba engleză.

Nu este o glumă, lucrurile stau cât se poate de prost după prima sesiune de înscriere la facultate. Pe lângă faptul că la multe facultăți s-a intrat la buget cu medii de 6.00, nu sunt puține specializările la care s-au înscris unul sau doi studenți.

De exemplu, la Muzeologie, doar un sigur candidat s-a gândit că ar putea face o carieră după absolvirea acestei specializări. Fiind sigurul interesat, acesta a intrat fără prea mare efort la buget, cu media 6.08.

Nici la specializarea Administrarea Afacerilor în limba engleză, pentru care perioada de înscriere a fost de doar trei zile, dar  este și nou  lansată printre specializările facultății, nu a fost bătaie pe locuri. Până acum un sigur student vrea sa devină manager și a intrat la facultate cu media 6,53.

Se pare că nici Filologia nu mai este ce a fost odată, când multă lume visa să devină profesor. La Limba și Literatura Română-Limba și Literatura Franceză, au fost admiși 5 studenți la buget cu ultima medie de 8.45 și 2 la taxă, unde s-a intrat cu 7,75.

Pentru Limba și Literatura Română-Limba și Literatura Franceză și-au manifestat interesul doar 13 absolvenți, dintre care 9 au intrat la buget și 4 la taxă.

O altă specializare care nu s-a bucurat de prea muți studenți este Teologia Ortodoxă Asistență Socială, unde s-au înscris 7 elevi, iar ultima medie de intrare a fost de 6.60.

La fel ca și anul trecut, la polul opus cu cei mai muți înscriși, și totuși puțini, stă Facultatea de Șiințe. În continuare, majoritatea albaiulienilor vor să devină avocați, procurori, contabili sau topografi.

Deși nu foarte mulți la număr, mare parte din cei înscriși la Universtitatea „1 Decembrie 1918” au optat pentru contabilitate și informatică de gestiune, unde, la buget, au fost admiși 38 de viitori studenți, la taxă 17 și 18 la ID. La administrarea afacerilor au fost admiși 30 de elevi la buget, cu ultima medie de 6,88, 9 la taxă și 21 la ID.

Cea mai mică medie de admitere am găsit-o anul acesta la Teologie Ortodoxă Pastorală unde un student a intrat, pe un loc cu taxă, cu media 5,78.

Rămâne de văzut dacă sesiunea de înscrieri din toamnă va schimba situația și nu va duce la desființarea specializărilor, pe care, se pare,  studenții fie nu le consideră interesante, fie se gândesc că nu vor găsi un loc de muncă după terminarea anilor de studenție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alina serban

    duminică, 04.08.2013 at 14:15

    ar trebui sa revada oferta,si sa elimine ce nu se cere..plus ca..da,tehnica se cere,serviciile se cer,profi de..,nu,sociologi-arta fara paine,la fel muzeografii…asistenti medicali,se cere…doctori ar fi perfect,dar nu au profi..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax