Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Multiplele identități ale unui escroc care a înșelat un vârstnic din Alba prin ”Metoda Accidentul”: Avocat, procuror și doctor

Publicat

Multiplele identități ale unui escroc care a înșelat un vârstnic din Alba prin ”Metoda Accidentul”. Dintr-o celulă a Penitenciarului Tulcea, un escroc, a reușit să obțină prin ”Metoda Accidentul” aproape 4500 de euro.

Victima a fost un bărbat în vârstă de 74 de ani din Alba, care nu a mai apucat să vadă finalul procesului deoarece a decedat. 

Escrocul, cel care a interpretat pe rând mai multe roluri nu a fost identificat. În fața magistraților a ajuns un complice al acestuia, însă nu a mai fost pedepsit.

Motivul? A intervenit prescripția în cazul infracțiunii de înșelăciune.

Mai pe scurt acheta și trimiterea în judecată au durat atât de mult, încât bărbatul nu a mai putut fi tras la răspundere. Fapta s-a petrecut în data 18 noiembrie 2018, iar prescripția la data de 18 noiembrie 2023.

În data de 11 iulie 2024, magistrații Judecătoriei Blaj au încetat procesul penal față de complicele escrocului.

Cum a procedat

Escrocheria a avut loc într-o perioadă în care ”Metoda Accidentul” era des utilizată de escroci.

În ziua de 18 noiembrie 2018, bărbatul de 74 de ani din Blaj a primit un telefon. Escrocul s-a dat drept fiul său care a spus că a provocat un accident rutier și o femeie a fost grav rănită.

Apoi a spus că este procrurorul de caz și că fiul său are nevoie de bani. Bătrânul i-a spus că are suma de 4250 de euro pe care i-o poate da. Atunci a intrat în joc complicele, care se afla în Blaj.

Victima a fost instruită să se vadă cu complicele, să nu închidă telefonul mobil și să deconecteze telefonul fix. Acesta s-a văzut cu complicele i-a oferit banii, iar apoi a mers spre casă.

Bărbatul și-a dat seama că a fost victima unei înșelăciuni abia seara, când și-a reconectat telefonul și a vorbit cu fiul său.

Escrocul a mai încercat să păcălească și alte persoane din Blaj și pe rând a spus că este avocat, doctor sau procuror și că rudele lor au fost implicate în accidente rutiere.

Însă aceștia și-au dat seama că situația nu este reală și au întrerupt convorbirea.

În data de 7 iulie 2024, procesul deschis pe numele complicelui a fost înscris deoarece a intervenit prescripția. Magistrații au admis acțiunea civilă deschisă de fiul victimei și l-au obligat pe bărbat să îi plătească suma de 4250 de euro.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate