Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Mulţumit de serviciile medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba? Ce spun pacienţii externaţi

avatar

Publicat

spital, chirurgie, sectie, hol spital, alba

Peste 70% dintre pacienţii externaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba, care au răspuns, în primele trei luni, chestionarelor de feedback privind serviciile medicale primite, se declară mulţumiţi de acestea. Aproape 30% dintre ei au confirmat că a fost nevoie să cumpere medicamente sau alte materiale sanitare, cât timp au fost în spital. De asemenea, doar 1,35% au recunoscut că li s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente medicale, iar 3% au fost dispuşi să reclame acest lucru autorităţilor anticorupţie.

De exemplu, 78% dintre pacienţii care au completat întreg chestionarul de feedback s-au declarat mulţumiţi sau foarte mulţumiţi de serviciile primite în spital. La polul opus, 22, 34% sunt nemulţumiţi sau foarte nemulţumiţi (9.43% sunt foarte nemulţumiţi, iar 12,91% sunt nemulţumiţi).

În perioada 1 ianuarie-31 martie 2018, un număr de 434 dintre cei 10.640 de pacienţi care au fost externaţi din secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au parcurs întreg chestionarul transmis. Din totalul pacienţilor externaţi, 6.574 au avut internare continuă, potrivit datelor publicate de unitatea medicală.

Chestionarul conţine 10 întrebări, iar răspunsurile pacienţilor au fost după cum urmează:

1. Cât de mulțumit sunteți de serviciile medicale oferite de spital?

2. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea medicului?

3. Cât de mulțumit sunteți de curățenia din spital?

4. A fost nevoie să cumpărați medicamente sau alte materiale sanitare?

5. Cât de mulțumit sunteți de activitatea și implicarea asistentelor medicale?

6. Ați primit explicații clare cu privire la diagnostic și tratament?

7. Ați recomanda unei persoane apropiate să se trateze la acest spital?

8. Starea dumneavoastră de sănătate este mai bună după externare?

9. Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?

10. Doriți să raportați responsabilului anticorupție al Ministerului Sănătății faptul că vi s-au solicitat bani sau atenții?

În vederea aplicării chestionarelor de feedback, numărul de telefon al fiecărui pacient este înregistrat în platforma Casei Naţionale de Sănătate de către reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, la internare. Datele de contact anonimizate sunt exportate de CNAS către platforma informatică securizată a mecanismului de feedback al pacientului, dezvoltată şi întreţinută de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

STS transmite pacienţilor chestionarul prin SMS. Aceştia au posibilitatea de a răspunde chestionarului prin SMS gratuit sau online. Datele sunt prelucrate statistic cu o frecvenţă lunară.

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Turişti răniţi pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Şureanu. Au suferit fracturi la membre

avatar

Publicat

smurd

Doi turiști au fost răniți sâmbătă pe pârtiile de la Domeniul Schiabil Șureanu, unul cu fractură la un picior, iar celălalt la umăr. „La punctul de lucru SMURD Șureanu în cursul zilei de astăzi au fost înregistrate 2 intervenții. Un pacient cu fractură tibie stângă, care a fost predat echipajului SMURD Sebeș (sosit la întâlnire […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse, decizie a Curții Constituționale

avatar

Publicat

Radarele poliţiei pot rămâne ascunse. Curtea Constituţională a considerat întemeiate argumentele agenţilor şi anume că presemnalizarea aparatelor radar şi montarea lor doar pe maşini inscripţionate ar creşte numărul morţilor pe şosele. Modificările aduse sunt contrare și prevederilor din Constituție privind dreptul la viață și la integritatea fizică și psihică. Se consideră că obligativitatea acestei presemnalizări […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Președintele Klaus Iohannis, la schi în Munții Șureanu. S-a fotografiat cu turiștii

avatar

Publicat

Iohannis la schi

Nu mai este o noutate că președintele Klaus Iohannis este un pasionat al sporturilor de iarnă, în special al schiului, și nu ratează nici o ocazie de a ajunge pe pârtie la Domeniul Schiabil Șureanu. Adepții acestei zone se întâlnesc cu el destul de des. Așa s-a întâmplat și sâmbătă când președintele a fost din […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Măsuri mai drastice împotriva gripei, aplicate în spitale și școli. Două cazuri, confirmate în județul Alba

avatar

Publicat

spital campeni

Spitalele şi şcolile au primit ordin să aplice măsuri drastice ca să oprească răspândirea gripei, asta după ce boala a luat 19 vieți. Situaţia este gravă, o recunoaşte chiar ministrul Sănătăţii, care spune că România este în pragul epidemiei de gripă. „Situația este foarte gravă în acest moment, numărul cazurilor confirmate a depășit cazurile estimate. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate