Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Muncă în folosul comunității pentru familiile care primesc ajutor social de la stat. Proiect la Senat

Publicat

munca in folosul comunitatii
sursa foto: Adevarul

Astăzi senatorii își vor da votul final asupra legii care vizează condițiile actuale de acordare a venitului minim garantat pentru familiile defavorizate. Textul de lege prevede ca persoanele care beneficiază de ajutorul statului să presteze, în mod obligatoriu, muncă în folosul comunității.

Dacă legea va trece familiile care primesc venitul minim garantat vor fi obligate să presteze lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local. Refuzul de a presta muncă în folosul comunității va fi sancționat cu   pierderea ajutorului de la stat, pe o perioadă de șase luni. De asemenea, munca prestată în folosul comunității va fi plătită la nivelul salariului minim brut, cu o sumă de aproximativ 12 lei pe oră.

Momentan în textul de lege este stipulat că persoanele care primesc ajutor de la stat au dreptul de a refuza de trei ori un loc de muncă până să nu mai încaseze banii de ajutorare. În plus, beneficiarii de ajutoare sociale sunt obligați să își achite taxele și impozitele pentru bunurile pe care le dețin în proprietate.

Inițiatorii legii sunt parlamentarii  de la ALDE și PMP, iar după ce va fi aprobată de Senat, va fi transmisă Camerei Deputaților, care este for decizional.

Sursa: Digi24

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax