Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Munca în folosul comunităţii sau executarea silită sunt pedepsele care se vor aplica şoferilor care nu îşi plătesc amenzile

Publicat

Şoferii care au luat amendă şi refuză să o plătească ar putea ajunge să facă muncă în folosul comunităţii. Asta arată un proiect de lege al Ministerului Afacerilor Interne, prin care poliţiştii vor fi obligaţi să trimită amenzile în maxim două luni de la constatare, înainte să se prescrie, iar şoferii vor primi plicul cu procesul-verbal la domiciliu.

Conducătorii vor fi obligaţi să semneze confirmarea de primire, iar cei care refuză să o plătească în termen de 30 de zile de la înştiinţarea prin poştă, vor fi executaţi siliţi de către Fisc. Dacă nici prin această metodă amenda nu este plătită, şoferii vor fi trimişi în judecată şi vor putea primi ca şi pedeapsă munca în folosul comunităţii. În cazul şoferilor care nu sunt români, aceştia îşi vor putea achita amenzile şi la ieşirea din ţară, în punctele de trecere a frontierei.

În prezent, amenzile primite prin poştă pot fi ignorate de şoferii, care au încălcat legile de circulaţie. Astfel că au obligaţia să le plătească în momentul în care autovehiculul este vândut unui alt proprietar.

Proiectul de lege mai prevede că, în cazul în care adresa şoferului nu mai este valabilă, plicul cu amenda se va afişa la avizierul primăriei localităţii în care este domiciliat.

În cazul şoferilor străini care nu plătesc amenda în doi ani, atunci instanţa va fi sesizată, pentru a impune sancţiunea cu muncă în folosul comunităţii.

Sursa: gândul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax