Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Muncă în folosul comunităţii sau pedeapsă cu suspendare, dacă inculpaţii achită prejudiciul din evaziune fiscală

Publicat

decizie instanta

Un proiect de lege adoptat de Senat şi care va ajunge la vot final în Camera Deputaţilor prevede că evaziunea fiscală va fi incriminată doar cu muncă în folosul comunității sau cu pedepse cu suspendare, dacă inculpații acoperă prejudiciul.

Proiectul, de modificare a Legii 241/2005, a fost inițiat de 16 deputați PSD.

Potrivit actului normativ, evaziunea fiscală va fi sancționată cu pedepse cu închisoarea, cuprinse între 5 şi 15 ani, doar în cazul pedepselor majorate – asocierea în vederea săvârșirii evaziunii fiscale, iar dacă prejudiciul depăşeşte 500.000 de euro, pedeapsa se majorează cu 7 ani.

În cazul inculpaților care achită prejudiciul în cursul urmăririi penale, dosarul va fi clasat, așadar persoana acuzată nici măcar nu va mai avea antecedente penale.

Dacă inculpatul va achita prejudiciul în cursul judecății, va fi aplicată o amendă penală sau o decizie de efectuare de muncă în folosul comunității pe o perioadă de maxim 6 luni. Iar dacă inculpatul nu are suma de bani necesară, își poate lua un angajament că o va achita în cursul următorului an.

sursă: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax