Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Un bărbat şi-a pierdut viaţa sub un mal de pământ, în localitatea Deal, lângă Câlnic. Medicii au încercat să-l resusciteze timp de o oră

Publicat

Un bărbat a fost prins sub un mal de pământ, vineri, în jurul amiezei, în localitatea Deal, comuna Câlnic, judeţul Alba. Acesta efectua lucrări într-o pădure şi a fost găsit inconştient, în urma surpării de teren. Medicii nu au mai reuşit să-i salveze viaţa, după aproape o oră de manevre de resuscitare. Victima este administratorul unei firme de construcţii din Sebeş.

La faţa locului au fost chemaţi să intervină pompierii de la Garda Sebeş şi Poliţia.

UPDATE 1: Bărbatul a murit din cauza leziunilor suferite. Acesta este R.I. (43 de ani) din Sebeş. Trupul neînsufleţit va fi transportat la morgă, pentru efectuarea necropsiei.

Bărbatul a fost găsit de forţele de intervenţie în stop cardio-respirator, iar medicii de la SMURD şi Ambulanţă au încercat să-l resusciteze timp de mai bine de 50 de minute, fără a avea succes.  Bărbatul era într-o echipă care executa lucrări de amenajare a unui bazin pentru captarea unor izvoare de alimentare cu apă a satului Deal. Nu şi-au asigurat malurile de pământ la această lucrare, iar bărbatul a fost prins sub pământ complet, după surparea de teren. Colegii au reuşit să-l scoată la suprafaţă în circa 10 minute de la incident, întâi capul şi apoi tot corpul, însă acesta era inconsţient şi nu a mai putut fi salvat.

Drumul în zonă este foarte greu accesibil, cu pantă abruptă pe o distanţă de 3-4 km, după care se traversează o pădure, fapt ce a îngreunat şi intervenţia echipajelor de salvare.

UPDATE2: Potrivit ISU Alba, ”la ora 12.40 a fost solicitat să intervină pentru scoaterea unei persoane surprinsă de un mal de pământ, în localitatea Deal, comuna Cîlnic. Au fost deplasate la fața locului un echipaj cu autospecială de intervenție și un echipaj SMURD de la Garda de intervenție Sebeș, un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță Județean și grupa operativă a inspectoratului.

Ajunse la locul evenimentului, forțele de intervenție au găsit un bărbat de 43 de ani în stare de inconștiență. Acesta a fost surprins de un mal de pământ neasigurat corespunzător, pe timpul executării unor lucrări de amenajare a unui bazin pentru captarea izvoarelor de apă din zona forestieră. Până la sosirea forțelor de intervenție bărbatul fusese scos de sub malul de pământ de către colegii din echipa de lucru. Personalul medical de specialitate a efectuat manevrele de resuscitare, însă din păcate, după aproximativ o oră, victima a fost declarată decedată”.

La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ITM Alba, pentru a stabili dacă este vorba despre un accident de muncă.

UPDATE3: Potrivit IPJ Alba, “la data de 18.07.2014, ora 12.44, prin apelul de urgenţă 112, primarul comunei Câlnic a sesizat Poliţia municipiului Sebeş cu privire la faptul că pe raza comunei Câlnic, în satul Deal, o persoană care efectua activităţi de racordare la reţeaua de apă şi canalizare, a fost prinsă sub un mal de pământ.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş care, din primele cercetări a stabilit că R.I., de 43 ani, din Sebeş, administrator al unei societăţi comerciale de construcţii din Sebeş, încerca să monteze o ţeavă în interiorul unui şanţ, în locul numit <La marga> situat pe raza comunei Câlnic, sat Deal, iar la un moment dat, nefiind asigurat corespunzător, malul şanţului s-a surpat, iar bărbatul a fost prins şi acoperit de pământ.

Persoanele ce participau la efectuarea lucrării s-au mobilizat şi au scos de sub malul de pământ victima, care se afla în stare de inconştienţă, iar membrii echipajului SMURD, sosită la fata locului, au efectuat manevre de resuscitare însă aceasta nu a mai putut fi salvată, constatându-se decesul.

Cadavrul a fost transportat la morga Spitalul municipal Sebeş în vederea efectuări necropsiei.

În cauză cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs tragicul eveniment”.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax