Connect with us
Publicitate

AIUD

Aiud devine singurul municipiu din Alba iluminat integral pe LED. Consumul de electricitate, redus substanțial

Publicat

Trecerea la un sistem modern de iluminat public pe LED este aproape de finalizare la Aiud. Municipiul devine astfel singurul din județ iluminat integral pe LED. Totodată, noul sistem de telegestiune a iluminatului public va reduce substanțial consumul de electricitate. 

„După cum probabil ați observat deja, trecem la iluminat public pe LED atât în urbanul municipiului Aiud, cât și în rural. Au mai rămas de montat corpuri de iluminat în zona urbană, montarea fiind finalizată în satele componente și localitățile aparținătoare municipiului Aiud.

Municipiul Aiud devine astfel singurul municipiu din județul Alba iluminat integral pe LED. Mai mult, avem cel mai performant sistem integrat de iluminat public, care ne va permite reducerea substanțială a consumului de electricitate, inclusiv prin ajustarea luminozității lămpilor LED.

Această investiție a fost cofinanțată din fonduri nerambursabile – 2,4 milioane lei provenind de la Administrația Fondului pentru Mediu cu scopul modernizării iluminatului din rural și aproximativ 11 milioane de lei provenind din fonduri europene pentru iluminatul public din urbanul municipiului”, au transmis reprezentanții Primăriei.

Potrivit administratorului public al municipiului Aiud, Liviu Florea, sistemul de telegestiune a iluminatului public pe LED ar urma să fie complet funcțional începând cu luna noiembrie.

„Sunt foarte mândru pentru că vom avea cel mai modern sistem de telegestiune a iluminatului public pe LED din județul Alba. Și trebuie să spun și faptul că sunt puține localități în țară care se pot lăuda cu un astfel de sistem, integrat, cu acoperire asupra întregii comunități. Atât zona urbană cât și toate zonele rurale.

Avantajul sistemului este că el se poate dima în funcție de nevoi, reducând substanțial consumul de energie electrică. Telegestiunea punct cu punct are marele avantaj de a permite ca fiecare dintre LED-uri să poată fi controlat independent de celelalte.

În plus, fiecare dintre cele peste 3.000 de LED-uri de la nivelul municipiului Aiud și a satelor aparținătoare va fi monitorizat din punctul de vedere al funcționării. Iar atunci că el nu funcționează în parametri normali sau se defectează, sistemul va notifica dispeceratul în timp real, în vederea unei intervenții rapide.

Costurile legate de mentenanța sistemului sunt mult reduse, pentru că lămpile de acest tip au o durată de viață foarte mare. Siguranța cetățenilor va fi mult îmbunătățită, iar străzile vor fi, urbanistic, înfrumusețate.

În acest moment se finalizează montarea lămpilor la nivelul municipiului. Apreciem că, începând cu luna noiembrie, acest sistem de telegestiune va fi complet funcțional la nivelul întregului municipiu și al satelor aparținătoare”, a explicat Liviu Florea, într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook.

foto: Primăria municipiului Aiud

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax