Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Municipiul Aiud își sărbătorește patronii spirituali. Slujbă religioasă la catedrală, duminică

Publicat

primaria aiudDuminică, 1 februarie 2015, Primăria și Catedrala aiudeană vor avea zi de praznic, pomenindu-și ocrotitorii și purtătorii de grijă, moment la care sunt așteptați toți cei care îi recunosc și îi invocă în această asumată misiune a lor.

Pe 30 ianuarie 2015, la pomenirea Sfinților Trei Ierarhi „Vasile cel Mare, Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Ioan Gură de Aur”, Aiudul își cinstește patronii spirituali.

Din 1974, acești sfinți sunt purtătorii de grijă ai bisericii și parohiei care le poartă numele.

Drept urmare, în urmă cu 12 ani, preotul Emil Gâlea, parohul Catedralei Ortodoxe din Aiud, a propus Consiliului Local ca acești „mari dascăli și ierarhi ai lumii” să fie declarați ocrotitorii orașului.

Propunerea motivată și argumentată a fost însușită de consilierii locali, care au procedat în consecință și i-au declarat patronii spirituali ai orașului, prin Hotărârea nr.13 a Consiliului Local din 30 ianuarie 2003 .

La ceas de sărbătoare, Mihai Horațiu Josan, primarul Municipiului Aiud, le dorește tuturor celor care poartă numele acestor sfinți un călduros ”La mulți ani” .

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax