Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Municipiul Aiud va avea anul acesta buget de 64 milioane lei. Principalele investiții programate în 2016


Publicat

primaria aiud

primaria aiudÎn ședința ordinară a Consiliului Local al municipiului Aiud ce va avea loc în data de 27 ianuarie 2016, cel mai important proiect de hotărâre de pe ordinea de zi este aprobarea bugetului general al municipiului Aiud și a listei de investiții pentru anul 2016. Consilierii locali vor supune la vot aprobarea sumei de peste 64 de milioane lei. 

Și în acest an, bugetul local al Aiudului și lista de investiții pentru anul 2016 au fost supuse dezbaterii publice preliminare, tocmai pentru a include sugestiile și propunerile aiudenilor în planurile și proiectele de dezvoltare ale administrației publice locale. Astfel, Primăria municipiului Aiud a făcut public proiectul de buget și lista de investiții pentru acest an, toți cetățenii interesați putând accesa pagina de internet a Primăriei, www.aiud.ro.

Bugetul general al municipiului Aiud pentru anul 2016 este în valoare totală de 64.331.860 lei, din care 57.854.070 lei reprezintă veniturile proprii, la care se adaugă 1.160.000 lei reprezentând subvenții de la bugetul de stat, 1.228.780 lei reprezentând sumele primite de la Uniunea Europeană în contul plăților efectuate și excedentul anilor precedenți în valoare de 6.447.000 lei, transmite primăria.

La fel ca şi în anii precedenți, cele mai importante domenii spre care se vor îndrepta sume de la bugetul local sunt: Învățământul, la acest capitol urmând a fi alocați 20.754.640 lei, pentru Sănătate vor fi alocați 17.484.470 lei, la capitolul Cultură, recreere și religie s-a alocat suma de 2.409.400 lei, pentru Asigurări și asistență socială suma prevăzută pentru acest an este de 4.822.550 lei, pentru Locuințe, servicii si dezvoltare publică s-au alocat 3.269.140 lei, Protecția mediului a primit suma de 827.680 lei, pentru Ordinea publică şi siguranța națională s-a alocat suma de 1.018.000 lei şi nu în ultimul rând, capitolul Transporturi a fost prevăzut cu suma de 6.335.800 lei. De asemenea, Serviciul Public Administrația Patrimoniului Local Aiud a primit suma de 6.903.000 lei, iar către Biroul Administrația Pieței s-au alocat 344.000 lei.

În ceea ce privește principalele investiții pentru anul 2016, administrația publică aiudeană dorește să continue proiectele și programele aflate în curs de derulare și, bineînțeles, să inițieze investiții noi şi ample, totul pentru a satisface nevoile cetățenilor municipiului Aiud. Așa cum a fost supusă și dezbaterii publice, lista de investiții pentru acest an cuprinde toate capitolele bugetare.

Astfel, la Învățământ, în acest an trebuie finalizate lucrările din cadrul proiectului «Reabilitarea structurală și reparații capitale la Colegiul Național „Bethlen Gabor”», aici intrând și achiziția de licențe software pentru echipamentele IT ale colegiului. Acest proiect este cel mai important proiect pe învățământ pe care țara noastră l-a derulat prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3, Domeniul Major de Intervenție 3.4.

De asemenea, la același capitol, în acest an vor continua lucrările de intervenții de urgență pentru reabilitarea Colegiului Național ”Titu Maiorescu” și vor demara lucrările de reabilitare și eficientizare la Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea”. Și la aceste două unități de învățământ se vor achiziționa licențele software pentru echipamentele IT.

Tot la acest capitol, trebuie amintite lucrările de mansardare și reabilitare a instalațiilor electrice și termice la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2. Trebuie menționat faptul că în toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Aiud vor fi făcute investiții și achiziții, în funcție de necesitățile și prioritățile fiecărei instituții.

În ceea ce privește Spitalul Municipal Aiud, și în acest an au fost alocați bani pentru achiziția aparaturii și echipamentelor medicale, în scopul asigurării serviciilor medicale de calitate. În același timp, având în vedere faptul că unitatea spitalicească din municipiu deservește întreaga microregiune Alba de Jos, în acest an se va aproba Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție la Spitalul Aiud, urmând ca apoi, să fie urmați toți pașii necesari demarării lucrărilor de reabilitare.

La capitolul Cultură, recreere și religie, obiectivele majore pentru acest an sunt reprezentate de lucrările de finalizare la sala de festivități din Sîncrai și demararea lucrărilor de reabilitare a Centrului Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud. Bineînțeles, un obiectiv important este reabilitarea Cetății Aiudului. Odată cu lucrările de reabilitare a cetății, administrația aiudeană dorește să obțină finanțare europeană pentru implementarea proiectului privind zona centrală protejată a municipiului Aiud, întrucât sunt obținute toate avizele și s-au parcurs cele mai importante etape ale demarării acestui proiect.

Din anul 2008, municipalitatea aiudeană desfășoară etapizat un proiect extrem de amplu, ”Locuințe sociale strada Hotar”. Și în acest an, acest important proiect a fost prins în capitolul Locuințe, servicii şi dezvoltare publică, alături de obiectivele privind Zona Centrală Protejată, reabilitarea Parcului Municipal Aiud și actualizarea și elaborarea documentației tehnice pentru platformele pentru dezvoltarea afacerilor în municipiul Aiud.

În ceea ce privește infrastructura de drumuri, cea mai importantă investiție pentru acest an o reprezintă finalizarea lucrărilor din cartierul Gheorghe Doja. Lucrările au început din anul 2015, iar în acest an vor cele de reabilitare a acestui cartier, lucrări ce constau în asfaltarea părții carosabile, refacerea trotuarelor și realizarea de șanțuri pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale. Totodată, în acest an, odată cu lucrările de reabilitare a infrastructurii pe străzile Fenichel Samuel, Petre Țuțea, Octavian Goga, Mircea Vulcănescu, Crișan şi Valea Lupului, se vor încheia toate lucrările propuse în proiectul ”reabilitarea infrastructurii de drumuri în cartierul Hepat”.

Nici în acest an nu vor fi neglijaţi copiii din Aiud. În acest sens, o propunere importantă de pe lista de investiții a Serviciului Public Administrația Patrimoniului Local Aiud este continuarea amenajării și dotării spațiilor de joacă destinate copiilor.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

CÂMPENI

Avarie la rețeaua electrică din Apuseni, din cauza condițiilor meteo. Peste 1000 de locuințe, fără curent

Publicat

Prefectura Alba a anunțat că, luni dimineața, peste 1000 de consumatori din zona Apuseni nu aveau curent electric, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Electrica au comunicat că la ora 9.00 erau nealimentați 1069 de utilizatori în zona Apuseni (UAT Avram Iancu, Vidra, Poiana Vadului, Albac, Garda de Sus, Scărișoara, Arieșeni și Lupșa, toate parțial).

DEER Sucursala Alba intervine cu 5 formații în zonă pentru izolarea și remedierea defectelor.

În ceea ce privește circulația pe drumurile naționale nu au fost semnalate probleme. Se intervine cu utilaje de către reprezentanții Secției Drumuri Naționale în zona Arieșeni- Scărișoara.

Reamintim că județul Alba este vizat de o atenționare meteo de vânt puternic, respectiv ninsori viscolite la munte.

Vezi și Informare meteo: Vânt puternic în mai multe zone din țară și ninsori la munte. Rafale de peste 50 km/h

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Informare meteo: Vânt puternic în mai multe zone din țară și ninsori la munte. Rafale de peste 50 km/h

Publicat

vant

Cea mai mare parte a ţării va fi afectată, pe parcursul zilei de luni, de intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45-55 km/h, potrivit unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

La munte precum şi în regiunile nord-vestice, centrale, sudice şi sud-estice vor fi intervale în care rafalele vor depăşi 55-65 de km/h şi izolat 70 km/h.

Vezi și Avarie la rețeaua electrică din Apuseni, din cauza condițiilor meteo. Peste 1000 de locuințe, fără curent

În zona montană înaltă, la altitudini de peste 1800 m, rafalele vor depăşi 80-100 km/h.

Potrivit ANM, temporar va ninge în zona de munte şi pe arii restrânse în regiunile intracarpatice.

Până la ora 10.00. este în vigoare Cod Galben și Cod Portocaliu de ninsori viscolite la munte.

Vezi și Avertizare meteo Cod Portocaliu de viscol puternic și ninsori viscolite în Alba și alte județe din țară

surse: agerpres.ro, meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSP Alba: 546 persoane vaccinate în județ, în ultimele 24 de ore. Nu au fost semnalate reacții adverse imediate

Publicat

În județul Alba au fost vaccinate 546 persoane, în ultimele 24 de ore. Potrivit DSP Alba, nu au fost înregistrate reacții adverse sau pierderi de vaccin.

”Duminică, 24 ianuarie, în județul Alba au fost imunizate anti-COVID în total 546 de persoane în centrele fixe de faza a II-a, astfel: 246 la Alba Iulia, 60 la Aiud, 60 la Sebeș, 60 la Blaj, 60 la Cugir, 60 la Câmpeni).

Nu au fost doze de vaccin irosite și nici reacții adverse imediate”, anunță DSP Alba.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la STAT. POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. Calendarul concursurilor și condiții pentru candidați

Publicat

birou

Mai multe posturi sunt vacante în această perioadă în județul Alba. Candidații interesați de ocuparea acestora trebuie să îndeplinească unele condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare:

a) are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;

b) cunoaște limba română, scris și vorbit;

c) are vârsta minimă reglementată de prevederile legale;

d) are capacitate deplină de exercițiu;

e) are o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate;

f) îndeplinește condițiile de studii și, după caz, de vechime sau alte condiții specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs;

g) nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcției, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea.

POSTURI VACANTE:

ALBA IULIA

Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia

– asistent medical

Condiții: diploma de bacalaureat, studii postliceale în specialitatea asistența medicală, absolvite cu diplomă; certificat de membru în Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România; autorizație de liberă practică pentru exercitarea profesiunii de asistent medical în unitățile medicale autorizate, vizată pe anul în curs; vechime in specialitate necesară – minimum 6 luni

– asistent medical principal

Condiții: diploma de bacalaureat, studii postliceale în specialitatea asistență medicală, absolvite cu diplomă; certificat de membru în Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România; certificat de grad principal; autorizație de liberă practică pentru exercitarea profesiunii de asistent medical în unitățile medicale autorizate, vizată pe anul în curs; vechime în specialitate necesară: minimum 5 ani.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 25 ianuarie 2021, ora 15.00

Concurs: 2 februarie 2021, ora 10:00: proba practică; 2 februarie 2021, ora 12:00: proba interviu.

Relații suplimentare, la Căminul pentru Persoane Vârstnice Alba Iulia din subordinea Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia, cu sediul în Alba Iulia, Str. Lalelelor nr. 60, județul Alba.

OCNA MUREȘ

Palatul Copiilor Alba Iulia – Clubul Copiilor Ocna-Mureș

– îngrijitor întreținere, 0,5 normă

Condiții: studii medii; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – nu se solicită.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 5 februarie 2021, ora 12.00

Concurs: 11 februarie 2021, ora 10.00: proba scrisă; 12 februarie 2021, ora 11.00: proba practică; 15 februarie 2021, ora 12.00: proba interviu.

Relaţii suplimentare se pot obține la Palatul Copiilor Alba Iulia, str. Decebal nr. 23, judeţul Alba, telefon 0258/811.750.

BLAJ

Primăria Municipiului Blaj

– muncitor necalificat (pentru salubrizare căi publice)

Condiții: studii gimnaziale, fără vechime.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 1 februarie 2021, ora 14.00

Concurs: 9 februarie 2021, ora 11.00: proba practică și interviul; data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Relaţii suplimentare, la Primăria Municipiului Blaj, Serviciul Public de Gospodărie, str. Dr. Vasile Suciu nr. 4, telefon 0752242313.

Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj

– îngrijitor

Condiții: studii medii; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – 3 ani.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 9 februarie 2021, ora 13.00

Concurs: 11 februarie 2021, ora 10.00: proba practică; 12 februarie 2021, ora 10.00: proba interviu

Relaţii suplimentare, la sediul Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain”, Blaj, strada Simion Bărnuţiu, nr. 2, judeţul Alba, telefon 0258/711.208

CÂMPENI

Serviciul de Salubrizare și Administrare a Domeniului Public și Privat Câmpeni

– inspector de specialitate, gradul IA, în cadrul Compartimentului Contabilitate din Serviciul de Salubrizare și Administrare a Domeniului Public și Privat Câmpeni

Condiții: studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licența sau echivalentă în profilul economic; vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului – 7 ani.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 3 februarie 2020, ora 16:00

Concurs: 11 februarie 2020, ora 10.00: proba scrisă; 15 februarie 2020, ora 10.00: proba interviu.

Relații suplimentare, la Serviciul de Salubrizare și Administrare a Domeniului Public și Privat Câmpeni, str. Avram Iancu nr. 5, județul Alba, telefon 0744.395.773.

CUGIR

Primăria Orașului Cugir

– asistent medical școlar (post temporare vacant) – Serviciul Public de Asistență Socială al Orașului Cugir – Biroul Asistență Medicală, Compartimentul Asistență Medicală Școlară – Cabinet Medical.

Condiții: studii admise –  asistent medical, cu studii postliceale: diplomă de absolvire școală postliceală sanitară, școală de specializare postliceală sanitară, sau școală tehnică sanitară, eliberată de Ministerul Sănătății, Ministerul Învățământului și Științei/Ministerul Educației Naționale; certificat de absolvire școală postliceală sanitară, eliberat de Ministerul Educației Naționale/Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului; atestat eliberat de Ministerul Învățământului și Ministerul Sănătății; certificat de absolvire eliberat de Ministerul Sănătății Publice; certificat de membru emis de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România SAU asistent medical, cu studii medii diplomă de absolvire liceu sanitar cu durata, de 5 ani, eliberată de Ministerul învățământului și Științei; vechime – minimum 5 ani vechime în specialitatea studiilor; îndeplinește condiția de vârstă reglementată de prevederile legale, respectiv de art. 22 alin. (4 ) din O.U.G. nr. 144/2008, cu modificările și completările ulterioare; certificat de membru emis de Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 25 ianuarie 2021, ora 16.00

Concurs: 2 februarie 2021, ora 11:00: proba scrisă; data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Relaţii suplimentare, sediul Primăriei Orașului Cugir, str. I.L. Caragiale nr. 1, camera 15, Județul Alba, telefon 0258/751.001, interior 115.

TEIUȘ

Primăria Orașului Teiuș

– asistent social, treapta practicant la Compartimentul Monitorizare Asistenți Personali – Direcția de Asistență Socială

Condiții: studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în specializarea asistență socială; minimum 1 an vechime în specialitatea studiilor; aviz de exercitare a profesiei de asistent social, treapta de competență – practicant, eliberat de Colegiul Național al Asistenților Sociali.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 3 februarie 2021, ora 16:00

Concurs: 11 februarie 2021, ora 10.00 – proba scrisă; data și ora interviului se vor comunica ulterior.

Relaţii suplimentare, la sediul Primăriei Orașului Teiuș, str. Clujului nr. 80, Județul Alba, telefon 0258/851.101.

ALTE LOCALITĂȚI

Primăria Comunei Unirea

– șef Serviciu Voluntar pentru Situații de Urgență la Compartimentul Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență

Condiții: studii universitare absolvite cu diplomă de licență, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental – științe sociale, domeniul de licență – științe administrative, una din specializările: Administrație publică, Administrație europeană, Asistență managerială și administrativă, poliție locală; minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului; aviz psihologic; permis de conducere categoria B; certificat de competențe profesionale – șef Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență în situația în care nu deține certificatul menționat anterior, va depune o declarație pe proprie răspundere privind angajamentul de a deține acest certificat în termen de 6 luni, sub sancțiunea destituirii din funcție.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 3 februarie 2020, ora 15.00

Concurs: 16 februarie 2020, ora 10.00: proba scrisă; 19 februarie 2020, ora 10.00: proba interviu.

Relaţii suplimentare, la Primăria Comunei Unirea, cu sediul în comuna Unirea, Str. Mureșului nr. 597, județul Alba, telefon 0258/876.101.

inspector de specialitate, gradul debutant, la Compartimentul Fond Funciar, Cadastru, Patrimoniu

Condiții: studii universitare absolvite cu diplomă de licență, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul fundamental – științe inginerești, domeniul de licență – inginerie geodezică, una din specializările: măsurători terestre și cadastru; Topogeodezie și automatizarea asigurării topogeodezice; cadastru și managementul proprietăților; geodezie și geoinformatică; nu necesită vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării postului.

Termenul limită de depunere a dosarelor: 2 februarie 2021, ora 15.00

Concurs: 15 februarie 2021, ora 10.00: proba scrisă; 18 februarie 2021, ora 10.00: proba interviu.

Relaţii suplimentare, la Primăria Comunei Unirea, judeţul Alba, cu sediul în localitatea Unirea, Str. Mureşului nr. 597, judeţul Alba, telefon 0258/876.101.

Şcoala Gimnazială „Decebal” Cricău

– îngrijitor

Condiții: studii medii, fără vechime.

Data limită pentru depunerea dosarelor: 2 februarie 2021, ora 14.30

Concurs: 10 februarie 2021, ora 10.00: proba practică; data și ora interviului vor fi comunicate ulterior.

Relaţii suplimentare, la sediul Şcolii Gimnaziale „Decebal” Cricău, Str. Principală, nr. 319, județul Alba, telefon 0258/845.105, e-mail scoala.cricau@yahoo.com.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate