Connect with us
Publicitate

AIUD

Municipiul Aiud va avea iluminat public pe LED, printr-un proiect de peste 11 milioane de lei

Publicat

Administrația locală din Aiud a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public în Municipiul Aiud”, cu o valoare totală de peste 11 milioane de lei. Proiectul vizează reducerea emisiilor de carbon în municipiu, prin reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminatului public și se înscrie în prioritățile europene cu privire la susținerea sănătății mediului înconjurător, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud. 

Datorită sistemului modern de iluminat care folosește tehnologia LED și telegestiunea corpurilor aferente, Aiudul va realiza o diminuarea a costurilor cu consumul de energie electrică de aproape 60%, dar și o diminuare a costurilor de întreținere cu aproape peste 80%.

Proiectul se referă doar la partea urbană a municipiului.

„Cu privire la localitățile aparținătoare vă reamintim faptul că în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Aiud din data de 29.04.2020 a fost aprobat proiectul privind scrierea, depunerea și implementarea unui proiect în cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public, nelansat, apel finanțat prin Administrația fondului de mediu, pentru îmbunătățirea iluminatului public in localitățile componente si aparținătoare municipiului Aiud”, au transmis reprezentanții administrației locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax