Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Municipiul Alba Iulia are MANUAL de BRAND. Orice firmă sau organizație locală îl poate folosi gratuit


Publicat

logo-alba-iuliaAlba Iulia are un manual de branding care reglementează modul de utilizare a logo-ului turistic. În urmă cu cinci ani, municipiul Alba Iulia a reușit să învingă hazardul, fiind primul oraș din România care a adoptat un brand turistic profesionist, transmit reprezentanţii primăriei.

În 2010, odată cu primele lucrări care au tranformat cetatea, orașul a ales un mod original de a-și afirma identitatea, provocând publicul larg să răspundă unor întrebări precum: cine suntem, ce ne descrie cel mai bine, ce merită să promovăm? Protagonistul, omul care a reușit să îmbine credibil și inspirat răspunsurile la toate aceste întrebări este unul dintre cei mai buni profesioniști în branding, albaiulianul Adrian Docea.

În următorii ani, logo-ul turistic a “călătorit” oriunde a fost invitat: conferințe, evenimente, târguri naționale sau internaționale, concerte, materiale de promovare adunând un număr remarcabil de prezențe prin care i s-a garantat expansiunea și notorietatea. Din păcate, în multe cazuri, s-a ținut mai puțin seama de reguli grafice sau de aspecte estetice.

Adrian Docea a documentat riguros un manual de utilizare a brandului turistic, un mod de asistență consecventă adresat tuturor celor care aleg să folosească logo-ul turistic ce are la bază sloganul “Cealaltă Capitală”.

manual de brand alba iuliaManualul de brand al orașului e important din două puncte de vedere: unul practic, altul simbolic. Cel practic are legatură cu obiectivele de marketing ale orașului: restaurarea cetății e încheiată, promovarea cetății de-abia începe. Nu poți promova coerent brandul Alba Iulia fără un manual de brand. În peste 200 de pagini manualul acoperă pe lângă aspecte care țin de logo și slogan, reguli tipografice, cromatice, elemente vizuale secundare, recomandări de folosire a identității vizuale, aplicații practice și mai ales o consistentă parte strategică. Ce înseamnă asta pentru oraș? Înseamnă că orice activitate de promovare de acum încolo va fi mai eficientă fiindcă manualul de brand garantează coerența și consecvența eforturilor de promovare. Din punct de vedere simbolic acest manual e o premieră: Alba Iulia este primul oraș din Romania cu un manual de brand facut la standarde internationale – de altfel cu strategia de marketing creata de agentia Heraldist & Wondermarks pentru Alba Iulia si prezentata in acest manual, orasul a fost primit in programul de marketing de oras “City Logo” al Uniunii Europene, alaturi de orase precum Oslo, Varsovia sau Genoa; suntem mândri să vedem că, deși suntem singurul oraș din sud-estul Europei care a fost acceptat și suntem și cel mai mic oraș din program, suntem priviți nu doar ca simpli participanți dar ca lideri pe strategie de marketing. Începând cu acest an vom vedea împreună cum această strategie se va materializa în activități de promovare care să crească interesul turiștilor pentru oraș”, Adrian Docea, Strategic Partner, Heraldist & Wondermarks.

Dincolo de menirea certă de a reprezenta un instrument de lucru profesionist în promovarea orașului, manualul explică și îndrumă modul de întrebuințare a elementelor de identitate. Astfel, agenții economici sau organizațiile locale de orice fel, care vor să își îmbunatățească imaginea și să își promoveze apartenența la una dintre cele mai solide și recunoscute comunități din România, au ocazia să descarce și să utilizeze cu titlu gratuit manualul de branding al orașului. Singura cerință este respectarea instrucțiunilor, pentru a păstra nealterată ideea în care a fost creat documentul.

“Costurile pentru ca o firmă, ONG sau orice entitate cu personalitate juridică să aibă un manual de branding al ei nu sunt neglijabile. Probabil din cauza asta, foarte mulți care și-ar fi dorit, nu au avut acces la un astfel de instrument de imagine și promovare. Însă dacă tot l-am făcut – și l-am făcut foarte bine – n-o să-l ținem doar la sertar, să-l folosim doar noi, Primăria. Oricine vrea să folosească logo-ul orașului sau elemente din manualul de branding, este binevenit să o facă și, mai mult de atât, sprijinit să îl implementeze corect”, a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia. Tot el a mai adaugat: “E o modalitate simplă de a crește împreună: noi, firma sau organizația respectivă și, mai important decât orice, orașul în sine. Orice creștere a vizibilității e binevenită și de dorit”.

Cei interesați să folosească manualul de branding al Municipiului Alba Iulia (sau să facă sugestii pe marginea acestuia) în promovarea afacerii sau a organizației lor, îl pot descărca de la pe site-ul Primăriei Alba Iulia.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

24 ianuarie: 12.082 cazuri COVID și 40 decese raportate în România în ultimele 24 de ore. Bilanțul parțial

Publicat

Au fost înregistrate 12.082 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise luni, 24 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Comparativ, duminică erau 14.088 cazuri noi.

În același interval au fost raportate 41 decese din care unul anterior (față de 22 decese, raportate cu o zi în urmă).

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 24 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.082 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 41 decese din care 1 anterior” – Grupul de Comunicare Strategică.

Datele vor fi actualizate la ora 13.00. Revenim cu amănunte.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

George Simion, atacat cu cerneală de un tânăr, la un eveniment dedicat Zilei Unirii la Iași

Publicat

George Simion, copreședintele AUR, a fost atacat cu cerneală la Iași la evenimentul de Ziua Unirii organizat de formațiunea politică.

Un manifestant i-a aruncat cerneală pe față. Jandarmii l-au reținut pe tânărul care a aruncat cu cerneală, iar George Simion și-a continuat programul.

El le-a cerut polițiștilor să îl lase în pace pe tânăr. ”Să îl lase în pace pe individ, indiferent cine este” a spus Simion, care a adăugat că nu va depune plângere.

Tânărul a fost prins și va fi adus la audieri.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 5000 de persoane verificate de Poliția Alba în 48 de ore, pentru respectarea regulilor în pandemie. Câte au fost amendate

Publicat

Poliția Alba a verificat, în ultimele 48 de ore, peste 5000 de persoane, privind respectarea măsurilor din pandemie. Au fost controlate și localuri, mijloace de transport și firme. În urma acțiunilor, polițiștii au sancționat 28 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 48 de ore, au fost verificate 2.080 de persoane aflate în carantină, 2.404 aflate în izolare și au fost organizate 22 de acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 560 de persoane. Alte 40 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 21 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 83 de terase, restaurante, fastfood-uri, și 112 mijloace de transport persoane,  din care 20 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 28 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Poliția recomandă cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție și să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Singurele măști acceptate sunt cele chirurgicale și cele FFP2. Acțiunile de control vor continua.

foto: arhivă

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere, în Alba. Aproape 2.000 de amenzi aplicate de polițiști, în ultima săptămână

Publicat

În săptămâna precedentă, polițiștii rutieri din județul Alba au constatat 18 infracțiuni rutiere şi 1.198 de abateri de natură contravențională, în urma unei acțiuni care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din județ. 53 de conducători auto au rămas fără permis.

În perioada 17 – 23 ianuarie 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acţiune care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere şi depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație.

Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 1.198 de amenzi, care au sancționat abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Dintre acestea, 471 au fost aplicate pentru viteză, 13 pentru conducere sub influența alcoolului, 139 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 10 pentru neacordare de prioritate, 17 pentru depășire neregulamentară, 65 pietonilor care s-au angajat în traversare prin loc nepermis, iar restul pentru alte abateri.

Au fost reținute 53 de permise de conducere și au fost retrase 39 de certificate de înmatriculare.

Au fost constatate 18 infracțiuni rutiere, din care 8 de conducere sub influența alcoolului.

La acțiune, alături de polițiștii rutieri au participat și polițiștii de ordine publică cu atribuții pe linie rutieră.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Să respectați regimul legal de viteză!
  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice!
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic!
  • Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate