Connect with us
Publicitate

BLAJ

Municipiul Blaj, între localitățile fruntașe, la nivel național, în privința suprafaței de spațiu verde per locuitor

Publicat

Municipiul Blaj se află între localitățile fruntașe, la nivel național, în privința suprafaței de spațiu verde per locuitor. Potrivit primarului Gheorghe Valentin Rotar, raportat la populația reală a Blajului, sunt aproximativ 25,5 mp de spațiu verde/locuitor, valoarea fiind foarte apropiată de cea recomandată la nivel european, de minimum 26 mp/locuitor. 

Edilul a precizat că administrația locală vrea să acceseze fonduri pentru amenajarea de noi parcuri și spații verzi în municipiu. 

„Unul dintre obiectivele noastre majore este construirea unui oraș european verde pentru copiii noștri, prietenos cu mediul, curat și sănătos, cu accent pe extinderea permanentă a zonelor verzi, plantarea de pomi și reducerea la minimum, până în anul 2030, a emisiilor de CO2, o țintă asumată, de altfel, și de Uniunea Europeană.

În această primăvară am finalizat amenajarea peisagistică de strada Mitropolit Ioan Vancea, o lucrare care a a înfrumusețat această stradă din centrul municipiului Blaj. În fiecare an investim în achiziționarea de flori și plante ornamentale, pentru ca Blajul să aibă aspectul pe care îl merită, dar și pentru crearea unui mediu curat și sănătos.

Ne mândrim cu faptul că municipiul Blaj se află între localitățile fruntașe, la nivel național, în privința suprafaței de spațiu verde per locuitor. Raportat la populația reală a Blajului, avem aproximativ 25,5 mp de spațiu verde/locuitor și suntem foarte aproape de valoarea recomandată la nivel european, de minimum 26 mp/locuitor. Ne dorim să ajungem, în viitor, chiar la valoarea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, respectiv 50 mp/locuitor.

De aceea, vom accesa fonduri, europene sau din alte surse, pentru amenajarea de noi parcuri și spații verzi în municipiul Blaj.

De altfel, în urmă cu doi ani am realizat Registrul Spațiilor Verzi, o cerință europeană, un instrument care ne ajută foarte mult în gestionarea, monitorizarea și identificarea celor mai bune soluții pentru mărirea suprafeței de spațiu verde din orașul nostru, dar și pentru eliberarea autorizațiilor de urbanism ținând cont de protejarea zonelor verzi din municipiu.

Extinderea permanentă a zonelor verzi și privilegiul de a avea un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă și cu un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Blaj care pune accentul pe soluțiile eco de trafic, ne vor ajuta să atingem un obiectiv esențial pentru comunitatea noastră: <Blaj, oraș verde!>”, a scris primarul Gheorghe Valetin Rotar, pe pagina de Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax