Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Municipiul Sebeș va avea o Gardă a Cetății. Ordinul Scutierilor de Muhlbach va face spectacole de reenactment istoric în Parcul din fața Primăriei

Publicat

14650164_841185772651513_6025525474849168602_nLuând modelul de la Alba Iulia, unde de câțiva ani buni se face reenactment istoric, Municipiul Sebeș va avea o gardă a Cetății. Gara Muhlbach sau  Ordinul Scutierilor de Muhlbach care vor încerca să reducă o parte din istoria medievală a orașului Sebeș prin  reconstituirii şi promovării istoriei. Prima ieșire a avut loc sâmbătă în prezența autorităților locale, care se pare că au fost impresionați de cele văzute și și-au anunțat public interesul de a susține acest proiect.

 

„Preţ de o oră, Ordinul medieval al Scutierilor de Muhlbach ne-a invitat într-o călătorie în timp, transformând parcul din faţa primăriei în scena unui ritual medieval. Am primit salutul gărzii, am admirat costumele şi recuzita, dar şi îndemânarea în mânuirea spadei de care au dat dovadă, atât tinerii cavaleri, cât şi tinerele domniţe, sub îndrumarea preşedintelui Asociaţiei Muhlbach 1245, domnul Daniel Tecău. A fost un moment special, care ne-a smuls din cotidian şi ne-a îndemnat să reflectăm la valorile locale pe care dorim să le promovăm, pentru a contura cât mai expresiv imaginea cu care Sebeşul îşi poate prezenta cartea de vizită. Aş vrea să subliniez că evenimentul se înscrie în cadrul unui proiect susţinut de Municipiul Sebeş, prin linia de finanţări nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi non-profit de interes general” spune primarul Dorin Nistor.

Potrivit reprezentanților primăriei Asociaţia Muhlbach 1245 a iniţiat acest proiect cu scopul reconstituirii şi promovării istoriei medievale a Municipiului Sebeş, precum si pentru a pune în valoare obiectivele şi monumentele istorice existente.

Prin intermediul proiectului vor fi finanţate dotări cu echipamente şi dotări de recuzită specifice secolelor XII – XV, destinate Ordinului medieval Scutierii de Muhlbach, din care fac parte 32 de elevi sebeșeni.

Calendarul proiectului acoperă o perioada de trei luni (intervalul octombrie – decembrie 2016), timp în care Ordinul Scutierilor de Muhlbach poate fi admirat în centrul oraşului, în cadrul unui spectacol specific, găzduit de parcul din faţa primăriei. Cu această ocazie, vor fi etalate tehnici şi scene de luptă între membrii ordinului, dansuri medievale, scenete ad-hoc cu tematică specifică. „Şcoala micilor scutieri” va oferi doritorilor din public posibilitatea de a deprinde arta mânuirii armelor medievale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax