Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Muntean Bianca din Alba Iulia este câștigătoarea concursului „Idei de dezvoltare a turismului în Alba” organizat de Alba24 și Agenția ”Vacanța”


Publicat

Bianca Cristina Muntean, o tânără din Alba Iulia este fericita câștigătoare a concursului de idei organizat de Alba24.ro și Agenția Vacanța. Bianca va pleca în luna iulie într-un sejur, pentru două peroane, de șapte zile pe Riviera Olimpului, în stațiunea Paralia Katerini din Grecia.

VIDEO: Câștigătorul concursului „Idei de dezvoltare a turismului în Alba”. Premiul, o excursie de două persoane în GRECIA

În urma tragerii la sorț care a avut loc luni de la ora 17.00 la sediul Agenției Vacanța din Alba Mall, Bianca Cristina a fost extrasă ca fiind câștigătoarea concursului de idei desfășurat în perioada 31 martie-31 aprilie pe pagina ziarului Alba24.ro.

Bianca Muntean, este o tânără de 21 de ani din Alba Iulia, studentă la Facultatea de Științe Economice  și Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca.  Bianca spune că nu se aștepta să câștige acest concurs și că întrebarea „Cum poți dezvolta turismul în Alba”  i s-a potrivit de minune deoarece este în anul trei la Economia Comerțului Turismului și Serviciilor. Bianca ne-a mărturisit că va pleca în excursie cu iubitul ei.

„Un turist va dori să viziteze un loc atunci când îl poate asocia cu o poveste, cu o legendă. Iar Alba abundă de astfel de poveștiri și dacă trebuie, le putem și crea. Important este să avem legenda, asta este ceea ce trebuie promovat, povestea din spatele „lucrărilor”. Se poate crea o campanie de branding în care sunt scoase în evidență cele mai reprezentative locuri de vizitat, personalități, agrement etc. Nu trebuie să ne bazam doar pe turismul urban, turismul rural este la fel de interesant pentru turiștii care doresc să redescopere tradițiile și meșteșugurile specifice zonei. Toate acestea trebuie promovate la târguri și expoziții naționale și internaționale .” este idea Biancăi de promovare a județului Alba.

Alți 39 de cititori și-au exprimat ideile de promovare a turismului în Alba.

De exemplu Bogdan Chiorean spune că „Părerea mea este că ar trebui mult mai multa implicare pentru a promova județul, cetatea atât național cât și internațional deoarece nu se știe foarte multe lucruri despre cetate și modul cum a fost restaurată. Ar trebui create mai multe cafenele,terase pentru a atrage turiștii și mai multe spații verzi deoarece peste tot avem numai pavaje”.

„Suntem o țară, un oraș cu oameni individualiști în care e foarte greu să miști ceva și să formezi o comunitate care nu doar face ceva împreună ci devine și o grupare de forte cu un scop în sine. Ar trebui să avem agenții de turism care fac incoming. Un site activ care să promoveze permanent concursuri având ca premiu un sejur aici, cu manifestări care să îmbrace destinația într-o poveste. Dar mai ales un ghid pentru operatorii de obiective turistice și nu numai: cum să te comporți în fața turiștilor.” Acesta este propunerea Laurei F. Alexandrina.

Chez Anna este de părere că „Cetatea arată splendid. Următorul pas ar putea fi așa:

Magazine atelier cu specific românesc gen : atelier de olărit , brodat , sculpată în lemn și nu doar atât. Ateliere din care să se poată cumpăra produse lucrate manual autentice cu valoare , magazine care să poată fi vizitate și care să ofere vizitatorilor posibilitatea de a încerca și ei meșteșugul. Aș vrea să reînviem meșteșugurile din perioada medievală. Activitățile lipsesc în cadrul cetăți după părerea mea”.

Acestea sunt doar o mică pare din părerile albaiulienilor despre promovarea orașului Alba Iulia și a județului Alba. Toate ideile vor fi trimise la Consiliul Județean și la primăriile din județ și astfel poate vom reuși să contribuim la dezvoltarea turismului în Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2020, ANULAT din cauza restricțiilor impuse în pandemie. Detalii de la organizatori

Publicat

Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai cunoscută sărbătoare populară din Apuseni, nu va fi organizat în acest an. Autoritățile din Alba au transmis că evenimentul nu va avea loc, din cauza restricțiilor impuse în pandemie.

”Consiliul Judeţean Alba şi Primăria comunei Avram Iancu face cunoscut faptul că Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai iubită sărbătoare populară a moţilor, nu va putea fi organizată în acest an, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Din păcate, această străveche tradiţie se va întrerupe vremelnic, pentru că sănătatea şi siguranţa oamenilor primează.

Tradiţiile rămân însă partea cea mai importantă a spiritualităţii noastre, iar anul viitor ne vom întâlni din nou pe platoul de pe Muntele Găina pentru a celebra cum se cuvine această sărbătoare etno-culturală unică în România, ale cărei ecouri au trecut deja dincolo de graniţele ţării”, transmit reprezentanții CJ Alba.

Târgul de Fete de pe Muntele Găina este una dintre cele mai vechi sărbători tradiționale cu o vechime de sute de ani, care este organizat anual, de regulă în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie).

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vaccinul anti-COVID al unei companii americane, în fază finală a testelor clinice, din 27 iulie. Ce spun specialiștii

Publicat

Vaccin, gripa

Compania americană de biotehnologie Moderna a anunţat marţi că, la 27 iulie, va intra în faza finală a testelor clinice pentru un vaccin împotriva COVID-19, devenind prima firmă din domeniu care a ajuns în acest stadiu la nivel mondial, notează AFP.

În total, 30.000 de persoane vor participa la această fază decisivă în Statele Unite: jumătate dintre ei vor primi o doză de 100 de micrograme, ceilalţi un placebo.

Scopul principal al acestui prim test este să prevină orice simptom al COVID-19. Obiectivele secundare includ prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Acest studiu urmează să dureze până la 27 octombrie.

Anunţul plasează compania Moderna în fruntea cursei mondiale pentru un vaccin împotriva acestei boli care a contaminat peste 13 milioane de persoane în lume şi a făcut mai mult de 570.000 de morţi.

Oamenii de ştiinţă avertizează însă că primele vaccinuri care vor ajunge pe piaţă nu vor fi obligatoriu şi cele mai eficiente sau cele mai sigure.

Tehnologia folosită de Moderna, bazată pe ARN mesager, vizează să dea corpului omenesc informaţiile genetice necesare pentru a declanşa preventiv protecţia împotriva coronavirusului.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Când vor primii elevii cele 250.000 de tablete. Pregătiri pentru școala online, din toamnă

Publicat

Ministerul Educației a stabilit 10 septembrie ca dată limită pentru livrarea celor 250.000 de tablete și laptopuri achiziționate prin licitație, către elevii și profesorii fără acces la tehnologie pentru școala online.

În această perioadă, se desfășoară cursuri pentru pregătirea cadrelor didactice astfel încât să poată preda online din data de 14 septembrie, dacă se va continua școala de acasă, potrivit edupedu.ro.

”Am pus termenul limită 10 septembrie. Acum, este și o rugăminte din partea Ministerului Educației către Oficiul Național de Achiziții Centralizate să urgenteze achiziția și să ajungă acele tablete la copii în momentul în care vom începe școala”, a spus ministrul Monica Anisie.

Potrivit sursei citate, formarea cadrelor didactice a început din luna mai; casele corpului didactic organizează cursuri de formare pentru profesori în sistem online.

În același timp, sunt în pregătire ghiduri metodologice pentru profesori.

”Ministerul Educației pregătește niște ghiduri metodologice pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și în același timp pentru a veni în sprijinul elevilor, având în vedere că există această posibilitate de recuperare a materiei în perioada de recapitulare la începutul anului școlar. Avem prevăzute în aceste ghiduri metodologice și activități remediale și așteptăm să finalizăm la nivelul grupurilor de lucru la Centrul Național pentru Politici în Evaluare și Educație, le vom prezenta foarte curând. Pentru un draft al acestor ghiduri, termenul este chiar astăzi, 15 iulie, urmând ca ele să fie finalizate până la 15 august”, a precizat ministrul.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele, premierul și membrii Guvernului se întâlnesc miercuri pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlnește miercuri la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Aceștia se întâlnesc înaintea ședinței extraordinare de guvern în care urmează să fie decisă prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, pe întreg teritoriul României, care va începe tot miercuri, la ora 17:30.

Tot astăzi are loc și o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la ora 16:00.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate