Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mureșul și Târnava Mare, populate cu două tone de pește. AJVPS Alba le cere pescarilor să îi elibereze, dacă îi prind

Publicat

Acțiunile de populare cu pește a râurilor din Alba continuă, au anunțat reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Alba. Aproximativ 2 tone de crap, cu greutate cuprinsă între 1,5 și 3 kilograme, au fost eliberați în râurile Mureș și Târnava Mare.

Reprezentanții asociației fac apel la responsabilitate și le cer pescarilor să nu rețină peștii prinși. ”Ținând cont de faptul că majoritatea sunt femele si sunt pline cu icre rugăm pescarii, care o să-i prindă să îi elibereze pentru a putea depune icrele la primăvară” a declarat Felix Bogdan Dragomir, coordonator tehnic al Asociației.

Este vorba despre crap românesc, provenit de la o firmă din județul Arad. La maturitate, acești pești pot ajunge până la 35 de kilograme. Locurile exacte în care s-a făcut repopularea nu sunt făcute publice, din motive ușor de intuit.

AJVPS Alba populează constant cu pește râurile din județ. La începutul anului viitor, 400 de kilograme de pește vor fi eliberate la barajul de la Mihoiești.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Sorin

    miercuri, 20.11.2019 at 12:03

    Jos palaria, initiativa de nota 10. Dar faceti va rog controale mai dese si aplicati legea braconajului piscicol. Este frustrant pentru noi care avem permise sa vedem metode de pescuit la grebla si parasuta si sa nu avem ce le face acelor „pescari”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax