Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

”Must de la Jidvei” 2019: 23 iulie – 31 august – perioada în care se pot face comenzi pentru cel mai apreciat must din România

Publicat

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-a ediție, campania „Must de la Jidvei” sprijină comunitatea micilor producători de vin de casă promotoare a vinului tradițional și a obiceiurilor românești.

În cadrul campaniei „Must de la Jidvei”, clienții pot achiziționa must ravac deburbat (limpezit), obținut prin presarea ușoară a strugurilor, nu prin stoarcerea lor. Mustul ravac nu conține resturi de pielițe, fragmente de ciorchini, praf sau sâmburi care pot afecta producerea corectă a vinului de casă. Calitatea mustului este garantată prin declarația de conformitate primită la livrare.

Mustul de Jidvei este trecut printr-un proces de deburbare (limpezire) care garantează obținerea unui vin de calitate superioară. Din mustul ravac se obțin vinuri fructuoase, cu multă prospețime, bogate în compuși de arome, fine și elegante. Astfel, compania Jidvei vine în întâmpinarea micilor producători cu un must ravac, limpezit și înnobilat cu drojdii selecționate, pentru ca tot procesul producției vinului să fie facil și eficient, explică dr. chimist Ioan Buia, directorul complexului de vinificație Jidvei.

Odată cu achiziționarea mustului, gospodarii beneficiază de asistență telefonică din partea specialiștilor Jidvei, pe toată durata procesului de vinificație, în vederea obținerii unui vin de casă de cea mai bună calitate. Pe parcursul celor 5 ani de implementare a campaniei, peste 6.000 de persoane au comandat must obținut din strugurii celei mai mari plantații vinicole cu proprietar unic din România și din Europa.

Campania de comenzi se va desfășura în perioada 23 iulie – 31 august 2019, urmând ca după recoltare, cantitățile să fie livrate, în condiții optime, în localități din următoarele județe ale țării: Alba, Sibiu, Mureș, Cluj, Brașov, Hunedoara, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Vâlcea, Harghita, Covasna, Prahova (până la Câmpina), Gorj, Dâmbovița, Neamț, precum și în București.

Cantitatea minimă de must care poate fi comandată este de 100 de kilograme, cu preluare din puncte fixe de distribuție în localitățile vizate, iar comenzile de peste 250 kilograme sunt transportate direct la domiciliu, în limita posibilităților.

Sortimentele disponibile anul acesta sunt: Fetească Regală cu Muscat Ottonel, dar și sortimentul de must roze introdus anul trecut. Soiul Sauvignon Blanc este disponibil doar în punctele fixe de distribuție.

Musturile vor fi realizate din soiul nostru tradițional Fetească Regală cupajat cu soiul Muscat Ottonel, precum și din soiul Sauvignon Blanc. Mustul roze va fi obținut prin vinificarea în roze și cupajarea unor soiuri nobile de struguri negri”, a spus dr. chimist Ioan Buia.

Comenzile se pot realiza atât telefonic la numărul 0755.706.000, cât și online, completând formularul de comandă disponibil pe www.mustdejidvei.ro.

Prețul unui kilogram de must este 4,5 lei (TVA inclus).

Ca parte a procesului constant de fidelizare al campaniei, gospodarii care comandă minimum 250 de kilograme din același sortiment se pot înscrie la cea de-a V-a ediție a concursului „Vin de casă din must de la Jidvei”, care se va desfășura în primăvara anului viitor.

Povestea campaniei Must de la Jidvei s-a conturat din dorința de face încă un pas înainte venind în întâmpinarea nevoilor micilor gospodari și producători de vin și contribuind astfel la păstrarea și promovarea tradițiilor legate de producerea vinului de casă. Campania are o puternică dimensiune educațională, deoarece pe toată durata de desfășurare a acesteia gospodarii beneficiază de sfaturi, recomandări și asistență din partea specialiștilor Jidvei. Totodată, prin această campanie s-a creat o punte de comunicare între micii producători de vin și tehnologii companiei, iar acest lucru se observă, de la un an la altul, în calitatea vinurilor înscrise în cadrul concursului „Vin de casă din Must de la Jidvei.

Despre Jidvei

Grupul Jidvei (www.jidvei.ro), cel mai mare producător de vin din România, deține cea mai mare plantație viticolă din țară și cea mai mare podgorie din Europa cu proprietar unic, având 2.500 de hectare de viță-de vie și crame dotate cu cele mai performante echipamente, situate la Jidvei, Tăuni, Blaj și Bălcaciu.

În zona DOC „TÂRNAVE” – sub denumirea JIDVEI, se produc unele dintre cele mai apreciate vinuri și spumante românești, calitatea acestora fiind confirmată an de an de medaliile obținute la competiții internaționale. Vinurile de Jidvei au fost distinse în ultimii zece ani cu peste 500 de medalii în cadrul celor mai prestigioase concursuri de profil din lume.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax