Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Mutarea blocului A2 din Alba Iulia, pe PRIMUL LOC într-un TOP cu cele mai UIMITOARE imagini din istorie

Publicat

Fotografia în care se poate vedea translarea Blocului A2 din Alba Iulia, de pe Platoul Romanilor este una dintre cele mai uimitoare imagini din istorie, pe care mulţi oameni nu le-au mai văzut până acum.

Potrivit 9GAG.com, fotografia în care a fost surprinsă „călătoria” blocului A2 este pe locul I în topul celor 36 de fotografii uimitoare din istorie, pe care mulţi nu au avut ocazia să le admire.

Astfel o parte a instoriei oraşului Alba Iulia s-a făcut cunoscută şi prin această fotografie imortalizată în urmă cu 27 de ani de un reporter al fostului ziar Unirea ”patronat” în acele vremuri de Consilul Județean PCR . Putem spune că dacă ideea inginerului Eugen Iordăchescu nu era pusă în aplicare, această imagine nu ar fi existat cu siguranţă.

blocA2 Imaginea a fost făcută în 27 mai 1987, atunci când blocul A2 cu o greutatea de 7.200 de tone, de pe Platoul Romanilor a fost despărţit în două pentru a deschide Bulevardul Transilvaniei spre Catedrala Reîntregirii. Translarea lui a durat 8 ore şi 40 de minute, iar pentru locatarii celor 40 de apartamente a fost o zi normală, mutarea realizându-se fără ca ei să fie evacuaţi din casă.

Fotografia este considerată numărul 1, în topul celor de la 9gag.com, care au postat 36 de poze cu cele mai uimitoare imagini din istorie pe care mulţi oameni nu le-au văzut până acum.

Alături de fotografii precum cea cu ochelarii purtaţi de John Lennon când a fost asasinat în 1980, cu Che Guevara și Fidel Castro la pescuit în 1960, o fotografie din tinerețe a primului ministru al Rusiei Dimitri Medvedev  sau cu regizorul Steven Spielberg realizând primul film Indiana Jones din 1980, poza blocului A2 din 27 mai 1987  este una dintre cele mai uimitoare imagini din istorie. Topul complet poate fi văzut AICI.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax