Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Muzeul Unirii din Alba Iulia cumpără un spectrometru portabil cu tub de raze X, pentru analiza pieselor de patrimoniu

Publicat

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia cumpără un spectrometru portabil cu tub de raze X pentru analiza nedistructivă a pieselor de patrimoniu. 

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a lansat joi, 24 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru achiziția unui spectrometru portabil cu tub de raze X (XRF).

Valoarea totală estimată este de 223.695 de lei, fără TVA.

Potrivit caietului de sarcini, se dorește achiziția unui spectrometru portabil cu tub de raze X (XRF) pentru analize nedistructive, de ultimă generație, precum și instruirea personalului pentru utilizarea acestuia.

Echipamentul este necesar pentru efectuarea de analize elementare nedistructive asupra pieselor de patrimoniu, pentru creșterea calității activităților de investigații fizico-chimice, a cercetării arheometrice și a intervențiilor de restaurare / conservare a bunurilor culturale, conform legislației și metodologiei specifice în domeniul în vigoare.

Spectrometrul va avea o greutate de maxim 2 kg (cu acumulator inclus) și o autonomie de minim trei ore. Acesta va permite detecția elementelor chimice (metale/nemetale) în câteva secunde.

sursa foto: bruker.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax