Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Muzică, dansuri, premierea copiilor cu rezultate la școală: așa a fost sărbătorită Ziua Internațională a Romilor la Alba Iulia

Publicat

Talciocul din Lumea Nouă s-a animat rapid în 8 aprilie, atunci când administrația locală prin proiectul „O nouă viață în «Lumea Nouă» – Alba Iulia”, cu implicarea reprezentanților comunității locale rome, a sprijinit organizarea zilei etniei rome.

Cei prezenți, majoritate tineri, au arătat că tradiția și cultura acestei etnii se transmit peste generații și sunt de o spectaculozitate aparte.

Pentru că a fost o sărbătoare, totul a început cu imnul internațional al romilor „Gelem, gelem”. A urmat apoi validarea meritelor școlare pentru 50 de copii din comunitatea romă, care au primit fiecare câte un premiu de 100 lei pentru a le impulsiona strădania și demonstrații de virtuozitate din partea muzicanților, perfect susținute și ilustrate de dansatori.

Pentru că a fost o sărbătoare, nu a putut lipsi o masă specială oferită tuturor celor prezenți.

Alături de Primăria Alba Iulia în organizarea evenimentului au fost parteneri din mediul de afaceri Elit, Vichi Farm, Laycos Divad.

Ca parte a proiectului „O nouă viață în «Lumea Nouă» – Alba Iulia”, evenimentul s-a dorit a fi o bună ocazie de eliminare a barierelor care conduc spre marginalizarea și discriminarea persoanelor din zonă.

Totul s-a derulat prin implicarea membrilor comunității, prin activități de voluntariat punându-se astfel accentual pe dezvoltarea de abilități și competente sociale cum ar fi: solidaritatea, încrederea, spiritul civic și responsabilitatea socială.

Spiritul civic și încrederea că orice om poate face o diferență în comunitatea lui se învață prin implicarea în activități de voluntariat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    luni, 11.04.2022 at 11:12

    MARE Noroc Cu ” Ziua rrrromilor ” ! Nu Au mai avut Nevoie Pirandele sa Cerseasca ” Dati-mi bani pentru paine si lapte ” pentru bebelusul meu din brate = Un puradel de mana, Sugarul in Brate, al Treilea-n Burta, pe Drumul spre Viitoarea zi, din anul 2023, a Romilor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax