Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Muzica dată tare te bagă la închisoare! Vecinii gălăgioși ar putea sta 2 ani după gratii, în liniște

Publicat

Amenzi mai mari pentru cei care refuză să se legitimeze sau să meargă la sediul poliției, precum și pedepse cu închisoarea pentru vecinii gălăgioși sau pentru cei care jignesc polițiștii sunt prevăzute într-un proiect de lege pus joi în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). 

MAI a pus în dezbatere un proiect de lege care va modifica atât dispoziții care se referă la ordinea publică, cât și legile care cârmuiesc activitatea Poliției Române. Scopul, așa cum arată MAI, este să se clarifice niște lucruri care sunt doar vag reglementate acum, dar și să se ofere o mai mare protecție organelor de poliție care, în ultima vreme, au fost ținta tot mai frecventă a unor fapte de violență, inclusiv mortale.

Proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice va trebui să treacă mai întâi de Executiv, să fie dezbătut și votat în Parlament, aprobat de șeful statului prin decret și publicat în Monitorul Oficial. După aceea, actele normative pe care le vizează vor fi modificate în consecință: Legea nr. 61/1991, Legea nr. 218/2002 și OUG nr. 104/2001.

Prima chestiune vizată de acest proiect e legată de legitimarea persoanelor. În primul rând, cei care vor refuza să se legitimeze vor primi amenzi între 500 și 1.500 de lei (acum se pot da amenzi între 100 și 500 de lei). Dacă la acest moment nu se specifică foarte clar când se poate cere legitimarea unei persoane, proiectul cuprinde o listă care enumeră astfel de situații: de pildă, dacă există suspiciunea că pregătește o faptă ilegală, cu ocazia unor controale/razii sau încearcă să pătrundă într-un loc cu acces restricționat.

Cei care nu vor avea acte de identitate pentru a se legitima vor putea fi supuși amprentării, inclusiv fotografierii, urmând ca polițistul să facă publică fotografia/înregistrarea/schița persoanei a cărei identitate nu poate fi stabilită altfel, tocmai pentru a se încerca stabilirea identității. Aceste măsuri se vor realiza, potrivit documentului în dezbatere, chiar și în lipsa consimțământului acelei persoane.

Vecinii gălăgioși vor risca să se trezească cu un dosar penal. Proiectul prevede că cei care, deși sunt avertizați de sancțiunile pe care le riscă, continuă să-și deranjeze vecinii, vor risca închisoarea între trei luni și doi ani. Spre exemplu, pentru orice presupune tulburarea orelor de liniște (strigăte, folosirea bormașinii, muzica la volum ridicat etc.).

sursa: avocatnet.ro, realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bojenoiu Mitica

    miercuri, 14.02.2018 at 20:09

    Buna seara ! Interesant articolul. Multumesc pentru el ! Cum pot rezolva problema cu vecinii de camera, ale caror usi scartie de sa aude de la mine ? Incepand de la 05.00 pana la 08.00 ma streseaza zilnic. In wekeend este un chin sa stau in casa !!! In afara de aceasta, trantesc usile de se zguduie pereti ( nu exagerez deloc ). Mai mult, vorbesc asa tare incat stiu ce e in casa lor, fara voia mea. Multumesc pentru raspuns !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax