Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Muzică şi dans la Festivalul Internaţional de Folclor la Aiud

Publicat

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor are loc în perioada 19-22 iulie, la Aiud. Peste 200 de interpreţi, solişti şi dansatori din ţări precum Germania, Bosnia, Estonia, Serbia, Grecia şi Turcia, dar şi România vor fi prezenţi în Piaţa Dr. Constantin Hagea din oraş. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Aiud, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.

Şapte ţări cu peste 200 de solişti, dansatori şi instrumentişti vor susţine spectacole în fiecare zi a festivalului de la Aiud, în intervalul orar 20.00-23.00. De joi până duminică, vor avea loc, în fiecare seară, programele artistice pregătite de Germania, Bosnia, Estonia, Serbia, Grecia şi Turcia, dar şi recitalurile ce vor fi susţinute de ansamblurile româneşti „Doina Aiudului”, „Dor de Sat” din Dumbrava, „Flori Remeţene” din Remetea Mare şi „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca.

Dacă prima ediţie a festivalului, din luna iulie a anului trecut, s-a bucurat de un succes ce a întrecut toate aşteptările organizatorilor, autorităţile locale se aşteaptă ca ediţia din 2012 a Festivalului Internaţional de Folclor să fie cel puţin la fel de apreciată de către public. La fel ca anul trecut, duminică, 22 iulie, va avea loc şi o paradă a portului popular, festivalul urmând să se încheie cu o gală a tuturor ansamblurilor participante, moment în care artiştii îşi vor prezenta cele mai bune dansuri şi cu un foc de artificii.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax