Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

N-ai inspirație anul acesta? Cele mai originale idei de împodobit pomul de Crăciun. Modele în funcţie de personalitate şi zodie

Publicat

Împodobirea bradului de Crăciun ține foarte mult de gustul personal și de plăcerea de a face acest lucru împreună cu persoanele dragi. Cu siguranță vrei ca bradul tău de Crăciun să fie cel mai frumos dintre toţi. Îţi recomandăm câteva trucuri simple, care te vor ajuta să-l împodobeşti ca un adevărat designer. Tot ce trebuie să faci este să ţii cont de câteva reguli elementare şi să alegi un stil deosebit.

Pentru a avea un brad cât mai original anul acesta, ai putea încerca să folosești ornamente supradimensionate, chiar dacă această tehnică de împodobire nu e prea folosită în casele noastre. Globurile şi decoraţiunile mari au impact spectaculos şi, cu toate că sunt mai scumpe decât cele mici, sunt avantajoase pentru că ai nevoie de mai puţine.

Pentru a evita efectul de kitsch, ar fi bine să-ți alegi și o tematică, ce îi conferă mai multă personalitate și îl face unic și special. Prin urmare, poţi alege o temă care te inspiră, precum decoraţiuni care imită dulciurile, cele în formă de jucării sau inspirate din natură, fulgi de nea, fluturi sau chiar flori. Oricare ar fi tema aleasă, păstreaz-o până la final şi variază pe marginea ei.

De asemenea, folosește și decorațiuni din sticlă, pe care le le poți plasa lângă luminițe, pentru a-i conferi bradului mai multă strălucire, pe care îl poți asorta cu camera, ca să se integreze perfect și îi poți umple golurile dintre crengi cu aranjamente din flori artificiale. Nici dimensiunea ornamentelor nu e de neglijat. Pentru un efect „wow”, poți varia dimensiunile ornamentelor (mici, mijlocii și mari), dacă acestea au aceeași culoare și stil.

Idei de pom de Crăciun

Pom de aluminiu: uită de beculețele electrice și fă-ți întregul brad dintr-un material care să reflecte lumina, cum ar fi aluminiul. Ramurile pot fi făcute dintr-un material tare, iar podoabele din foiță de staniol. Dacă vei căuta în magazinele specializate sau pe internet, e imposibil să nu găsești. Efectul este unul total.

Bradul copiilor: fie că alegi să îl pui în sufragerie sau în camera copiilor, poți împodobi pomul cu decorațiuni făcute de copiii tăi, ajutându-i chiar tu. Va fi și un brad ieftin și unul de suflet. Iar cei mai fericiți vor fi, bineînteles, cei mici.

Brad de inspirație asiatică: poate să fie brad sau orice alt pomișor de origine asiatică sau nu. Creativitatea ta va fi cea hotărâtoare în acest caz. Și ornamentele pot fi tradiționale, însă poți încerca orice altceva.

Brad ornat cu turtă dulce: figurinele din turtă dulce sunt extrem de variate ca modele, de la unele simple, precum steluțele, pana la căsuțe și fel de fel de clădiri amuzante. Au și culori diferite, astfel încât se poate crea un contrast plăcut la vedere. În plus, pot fi degustate oricând. E un pom dulce, la propriu.

Un brad în alb şi roşu: mai ales dacă una dintre aceste două culori predomină în casa ta, pomul va arăta foarte frumos. Dacă preferi alte nuanţe, pur şi simplu asortează-le după bunul plac, pentru un Crăciun bicromatic.

Brad polonez: în Polonia, globulețele sunt prinse de ramuri cu paie, simbolizând recunoștința față de recoltele bogate de peste an. Pot fi agățate și ouă, ele reprezentând promisiunea unui viitor prosper.

Brad împodobit cu flori: potrivit legendei trandafirului de Crăciun, o păstoriţă săracă, numită Madelon, avea grijă de turma ei pe un deal de lângă Bethleem, într-o noapte înzăpezită. Ea plângea ştiind că nu va avea cu ce să cumpere un cadou pentru Iisus Hristos, când un înger a apărut şi a transformat lacrimile fetei în trandafiri. Madelon a adunat trandafirii şi a fost fericită să-i ducă în dar. Așadar, dacă alegi să împodobești bradul cu flori, trebuie să știi că ele reprezintă o jertfă adusă lui Dumnezeu.

Origami: tot ce îți trebuie este o trusă cu hârtie colorată și foarfece. Deși nu este o tradiție răspândită în lume, în Japonia lumea împodobește bradul cu evantaie de toate mărimile și culorile.

Pom de mare: dacă în mijlocul iernii duci dorul verii, căldurii și momentelor de relaxare la malul marii, poți să aduci amintirea acelor vremuri în casă, ornând bradul cu scoici, globuri în formă de corăbii și steluțe de mare. Până la urmă, tu decizi ce pui în bradul tau, care va fi alături de tine și-ți va însori Crăciunul acesta.

Eco-bradul: indiferent dacă ai ales un brad natural sau unul artificial, din respect pentru mediu, poți renunța în acest an la beteală, șiruri de mărgele, globuri. De ce sa pui în brad tot felul de lucruri din plastic și, în plus, care sunt cumpărate de-a gata și nu sunt biodegradabile? Noi îți propunem ca anul acesta să încerci bradul eco, decorat cu turtă dulce în loc de bomboane, iar în loc de beteală, încearcă floricelele de porumb înșirate pe ață. Pe post de globuri, conuri de brad lăcuite sau fructe uscate (felii de măr și de portocale), combinate cu foi de dafin, bețe de scorțișoară și coajă de portocală uscată, vor crea un efect special. Fructele pot fi uscate și în cuptorul de acasă. Iată cum trebuie sa procedezi: taie mărul și portocala felii transversale și usucă-le în cuptor, la foc mic, cu ușa cuptorului întredeschisă. O altă soluție sunt și jucăriile mici și ușoare care, legate cu o ață, pot deveni decor pentru bradul de Crăciun sau crenguțele de laur, cu bobițe roșii. Dacă vrei ceva simplu, împodobește bradul într-o singură culoare. Ai nevoie de nuci, o folie mare de staniol, în culoarea pe care ai ales-o (alb, rosu, galben sau albastru) și trei metri de panglica, de aceeași culoare. Îmbracă nucile în staniol și agață-le în pom, iar din panglica poți să faci fundițe. Obții rezultate spectaculoase, dacă toate decorațiunile pentru brad le agăți folosind, în loc de ață, o panglică subțire, albă sau în culoarea predominantă.

Cum să îți împodobești bradul în funcție de zodie

Berbec: tot ceea ce este îndrăzneţ este ideal pentru tine! De aceea, bradul tău de Crăciun poate fi complet ieşit din tipare, fie că este foarte colorat sau foarte luminat.

Taur: preferi lucrurile discrete, delicate şi naturale. De aceea, un brad cu o formă cât mai simplă şi cu decoraţiuni speciale este o alegere perfectă pentru zodia ta.

Gemeni: argintiul şi albastrul sunt două variante de culori ideale pentru semnul tău. Iar o combinaţie realizată din aceste culori te ajută să decorezi un brad de Crăciun ca de basm!

Rac: te simţi foarte bine într-un decor alb, ca de vis. De aceea, un pom de Crăciun în totalitate alb te transportă într-o lume absolut feerică.

Leu: culorile puternice, aprinse, neobișnuite pentru un brad de Crăciun te aduc în centrul atenției, ceea ce îți place la nebunie. De aceea, îndrăznește să-ți pui în practică cele mai originale idei!

Fecioară: un brad calsic, delicat, fără exagerări ți se potrivește cel mai bine. Iar când vine vorba de ornamente, le adori pe cele realizate chiar de tine, mai ales că ai suficientă răbdare și atenție.

Balanţă: îți place armonia, iar un brad de Crăciun elegant și simplu este alegerea optimă pentru tine. Roșul, culoarea clasică pentru pomul de Crăciun, este o variantă care poate aduce atmosfera frumoasă a Sărbătorilor în casa ta.

Scorpion: un brad de Crăciun decorat în nuanțe închise de roșu sau grena este ideal pentru tine. Este elegant și deosebit, ceea ce ție îți place cel mai mult.

Săgetător: nuanţele de albastru şi turcoaz sunt perfecte pentru bradul tău de Crăciun. Sunt culorile zodiei tale şi îţi oferă o stare de linişte, calm, dar şi acea senzaţie că eşti „altfel”, pe care o adori.

Capricorn: un pom de Crăciun clasic este ideal pentru tine. Combinaţia de roşu şi auriu ţi se potriveşte la fix, şi asta pentru că îţi completează personalitatea conservatoare.

Vărsător: pentru co eşti o nonconformistă, un pom de Crăciun în culori puternice, decorat într-un stil aparte, cu totul original este opţiunea perfectă pentru tine. Surprinde-ţi toţi prietenii cu un astfel de brad!

Peşti: podoabele delicate, în culori deschise şi armonioase sunt ideale pentru bradul tău de Crăciun. Reuşesc să ofere o atmosferă armonioasă şi liniştitoare, exact ce îţi doreşti de Sărbători.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax