Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

NASA caută voluntari pentru o misiune simulată pe Marte: Vor trăi un an, într-un habitat special. Ce sumă ar putea primi

Publicat

NASA caută voluntari
NASA caută voluntari

NASA caută voluntari pentru a participa la următoarea sa misiune care presupune simularea, timp de un an, a vieții pe suprafața planetei Marte. A doua dintre cele trei misiuni la sol planificate, numite CHAPEA (Crew Health and Performance Exploration Analog) este programată să înceapă în primăvara anului 2025.

Fiecare misiune CHAPEA implică un echipaj de voluntari de patru persoane care trăiește și lucrează într-un habitat de 1.700 de metri pătrați, imprimat 3D, cu sediul la Centrul Spațial Johnson al NASA din Houston.

Habitatul, numit Mars Dune Alpha, simulează provocările unei misiuni pe Marte, inclusiv limitările de resurse, defecțiunile echipamentelor, întârzierile de comunicare și alți factori de stres de mediu.

NASA caută voluntari: Caracteristicile Mars Dune Alpha

  • Patru camere private pentru echipaj
  • Posturi de lucru dedicate
  • Post medical dedicat
  • Zone comune de lounge
  • Bucătărie și stații de cultivare a alimentelor

Sarcinile echipajului includ simularea plimbărilor în spațiu, operațiuni robotizate, întreținere a habitatului, exerciții fizice și creșterea culturilor.

NASA caută voluntari sănătoși, motivați sau rezidenți permanenți, nefumători, 30-55 de ani și cunoașteți în limba engleză pentru o comunicare eficientă între colegii de echipaj și controlul misiunii.

YouTube video

Solicitanții ar trebui să aibă o dorință puternică pentru aventuri unice, pline de satisfacții și interes pentru a contribui la munca NASA de pregătire pentru prima călătorie umană pe Marte, mai precizează Agenția.

Termenul limită pentru candidați este marți, 2 aprilie.

Voluntarii sunt plătiți pentru participarea la misiune. Mai multe informații despre acest lucru vor fi furnizate în timpul procesului de selecție a candidaților.​

Citește și: Data exactă la care asteroidul Bennu ar putea lovi Pământul și traiectoria lui, calculate de NASA. Informații noi de la OSIRIS-REx

Totuși, ziarele americane au estimat suma primită de fiecare voluntar. Ar fi vorba despre aproximativ 60.000 de dolari pentru întregul an.

Potrivit unei publicații din SUA, fiecare voluntar ar fi plătit cu 10 dolari pentru fiecare oră în care este treaz, indiferent de ce activitate desfășoară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax