Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Natura a prins viaţă, la Târgul Grădinarului

Publicat

Târgul Grădinarului şi-a deschis, vineri, porţile pentru cei care doresc să îşi pregătească de primăvară curţile şi grădinile. Peste 50 de comercianţi din domeniul horticol au scos la vânzare, în pavilionul expoziţional amenajat în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, o varietate de flori, seminţe, arbuşti şi unelte de grădinărit, utile pentru a transforma şi cel mai banal spaţiu verde, într-o adevărată capodoperă peisagistică.

Cumpărătorii nu au întârziat să apară, iar la mare trecere în această perioadă au fost puieţii de copaci fructiferi, panseluţele şi seminţele de legume. Un ghiveci cu panseluţe se vinde, la Târgul Grădinarului, la preţul de 15 lei, iar un singur fir poate fi achiziţionat cu 1,5 lei. Puieţii de cais, cireş, păr sau alţi pomi fructiferi sunt vânduţi cu 10 lei bucata.

Conducerea Camerei Agricole Alba a pus la dispoziţia albaiulienilor chiar şi un plan de combatere a principalelor boli ce pot afecta florile, viţa de vie, pomii sau leguminoasele, care a fost distribuit sub formă de pliante, vizitatorilor târgului. Producătorii locali au încercat să convingă cumpărătorii că orice gospodar priceput poate deveni arhitect peisagist, dacă are la îndemână uneltele necesare. Astfel, au pus la dispoziţia acestora cele mai noi echipamente, accesorii, sisteme automatizate de irigare şi maşini de tuns iarba. Atracţia Târgului a reprezentat-o vechiul trabant scos din anonimat cu ajutorul plantelor decorative. Acesta a fost expus la intrarea în pavilionul expoziţional.

Nici elevii de la şcolile din judeţ nu au fost uitaţi, anul acesta. Copiii au fost provocaţi să îşi demonstreze iscusinţa în realizarea celei mai originale căsuţe de păsări. Creaţiile micuţilor nu au trecut neobservate, iar cea mai reuşită casă va fi premiată mâine, la ora 17.00, de conducerea Consiliului Judeţean Alba.

Târgul Grădinarului, aflat anul acesta la cea de a II-a ediţie, va fi deschis vizitatorilor până duminică, între orele 10.00 şi 18.00. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, iar deschiderea oficială a avut loc în prezenţa preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, a primarului Mircea Hava şi a reprezentanţilor administraţiei locale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Madalin Ciortea

    vineri, 18.03.2011 at 19:38

    Este la cativa pasi de mine, o sa merg. Ma bucura astfel de initiative!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax