Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Naveta elevilor NU poate fi încă decontată, deși banii există. Cîmpeanu: Guvernul pregătește o OUG pentru a rezolva problema

Publicat

elevi scoala ghiozdan

Elevii care fac naveta sunt puși în dificultate din cauza faptului că această cheluială pentru transportul la și de la școală nu poate fi decontată.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că această problemă va fi rezolvată printr-o Ordonanță de Urgență.

Naveta elevilor nu poate fi decontată, deoarece face obiectul unei legi privind transportul nereglementat a precizat ministrul Educației.

Pentru rezolvarea problemei, care poate face diferența între participarea sau neparticiparea la ore a unui elev, Guvernul pregătește, însă, o Ordonanță de Urgență.

Transport gratuit pentru elevi, dar nu și naveta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, la Antena 3, că elevii beneficiară de gratuitatea integrală a transportului, însă cei care fac naveta sunt, deocamdată, puși în dificultate.

„Naveta face obiectul legii 226, care nu a putut fi pusă în aplicare pentru că se referă la transportul nereglementat și dacă este nereglementat este greu să îl introduci în cadrul legal (…), deci nu poate fi decontat.

Naveta elevilor: OUG-ul salvator

Avem în lucru în acest moment o OUG care să reglementeze naveta elevilor în regim de urgență pentru ca sumele sunt deja prevăzute în bugetul Ministerului Educației”, a spus Sorin Cîmpeanu.

În proiectul de buget, Ministerului Educației are cuprinsă suma de 100 de milioane de lei, bani ce pot fi utilizați de îndată ce bugetul va fi aprobat.

„Ne dorim clarificarea acestei chestiuni pentru a nu se întârzia decontarea efectivă a navetei elevilor, pentru că este un element extrem de important.

Pentru foarte mulți dintre ei această posibilitate de decontare face diferența între a putea merge la școală și a nu putea merge la școală. Sumele există în buget, gratuitatea este totală.

Este vorba de o procedură care să coreleze cu legea această posibilitate de decont.

Noi avem în atenție cu maximă urgență pentru a putea deconta de îndată ce legea bugetului va fi aprobată”, a mai spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Peste 2000 de elevi navetiști în Alba

Potrivit datelor transmise de ISJ Alba la finalul anului 2019 în evidența instituției erau 2.284 de abonamente pentru transport rutier destinate elevilor, la care se adaugă 52 pentru transport CFR.

De asemenea, mai erau și 194 de bilete pentru transport auto/CFR pentru elevii care făceau naveta.

În Alba peste 2000 de elevi sunt nevoiți să parcurgă distanțe mai mari până la școlile la care învață.

În medie, elevii din Alba fac naveta 20-25 km. Dar sunt și 10 cazuri în care naveta se face pe o distanță de 50 km.

Sursa: Mediafax, Antena 3

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax