Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Naveta medicilor ar putea fi decontată din bugetele locale sau din bugetul Ministerului Sănătății. Proiect, la Senat

Publicat

analize permis medic

Naveta medicilor ar putea fi decontată din bugetule locale sau din bugetul Ministerul Sănătății, potrivit unui proiect legislativ depus la Senat.

Propunerea legislativă pentru completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii a fost înregistrată la Senat în data de 18 octombrie.

„Pentru ca serviciile de sănătate să fie cât mai aproape de cetățean, pentru creșterea calității acestor servicii și, implicit, pentru a opri exodul medicilor, este necesară adoptarea mai multor categorii de politici. Astfel, în domeniul politicii salariale, legislația în vigoare prevede un pachet de salarizare motivant. Cu toate acestea, posibilitatea decontării cheltuielilor pentru naveta la și de la locul de muncă a personalului de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din spitalele publice, care nu dispune de locuință în localitatea unde are postul, nu a fost reglementată, deși reprezintă un stimulent necesar, mai ales în condițiile blocării posturilor”, scriu inițiatorii proiectului în expunerea de motive.

Potrivit proiectului, autoritățile administrației publice locale sunt obligate să cuprindă în bugetele locale sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei de către personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din spitalele publice și din rețeaua sanitară proprie, care nu dispune de locuință în localitatea unde este situate unitatea medical în care își are postul.

De asemenea, Ministerul Sănătății, precum și celelalte ministere cu rețea sanitară proprie vor cuprinde același gen de sume în buget.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax