Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

„Ne place cartea, iubim biblioteca”: Proiect educaţional pentru copiii din Alba Iulia

Publicat

Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă (CSEI) din Alba Iulia a început derularea unui proiect educaţional care se numeşte „Ne place cartea, iubim biblioteca”, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”.

În cadrul acestei iniţiative, copiii au ocazia să vizioneze filme, să vadă mici spectacole de poezie şi cântece, momente de evocare a unor aspecte din viaţa şi activitatea unora dintre scriitorii români, să urmărească o prezentare de carte, dar şi expoziţii cu desene ale elevilor de la C.S.E.I. Alba Iulia. Primii care au desfăşurat astfel de activităţi au fost elevii din clasa a V-a B de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Alba Iulia.

Aceasta a fost organizată în 4 noiembrie, cu ocazia împlinirii a 131 ani de la naşterea marelui scriitor Mihail Sadoveanu (5 noiembrie) şi a 50 de ani de la moartea lui (în luna octombrie).
Coordonatorii acestui proiect sunt, din partea bibliotecii: Anca Miron, Eugenia Danciu şi Alexandra Salaoru; din partea C.S.E.I. Alba Iulia: prof. Valeria Ciurlin, Cosmina Florea, Mihaela Rusan, Enyedi Anca şi Daniela Cristian.

Elevii au răsfoit cărţi care-l au ca autor pe Mihail Sadoveanu, au vizionat filmul „Dumbrava minunată” şi au aflat câteva date importante din biografia scriitorului. S-a evidenţiat legătura dintre copii, natură şi animale, evocată de autor. Vizionarea filmului le-a dat ocazia copiilor „să călătorească cu Lizuca si Patrocle într-o lume fantastică a copilăriei, să stea la sfat cu Sora Soarelui si să afle cine sunt prichindeii care au ajuns la hotarul Împărăţiei minunilor”. Elevii au fost invitaţi să adreseze întrebări şi să comenteze pe marginea celor audiate şi vizionate. Au fost conduşi apoi şi prin celelalte secţii din cadrul bibliotecii unde li s-au făcut scurte prezentări cu privire la fondul de carte existent şi la scopul împărţirii pe secţiuni a bibliotecii. Copiii au aflat care este rolul sălii de lectură, de ce cărţile care sunt consultate aici nu pot fi împrumutate acasă şi că este foarte important să păstrăm cu atenţie şi să îngrijim toate cărţile.

Pentru elevii din clasa a V-a, este prima acţiune de acest fel. Elevii din clasele a VII-a şi a VIII-a sunt familiarizaţi deja cu astfel de vizite şi activităţi de la acţiunile anterioare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax