Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

”Necunoscuții” care au contribuit la dotarea Spitalului Județean Alba. Donații și sponsorizări de aproape 300.000 de lei în 2018

Publicat

d

Nu i-a lăudat nimeni și nici nu au cerut asta. Oameni, companii, asociații s-au implicat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia cu echipamente medicale care să ajute la diagnosticarea mai precisă a pacienților.

Alba24 a descoperit, într-un document intern al spitalului, lista celor care ai contribuit în anul 2018, la dotarea unor secții ale institituției. Anul trecut, prin donații și sponsorizări, spitalul a primit aparatură medicală în valoare de aproape 300.000 de lei.

Majoritatea acestora, în valoare de 130.500 de lei, au fost acordate de Transavia SA și Fundația Transavia, care au dotat secțiile de Gastroenterologie şi Oncologie.

Secția de Gastroenterologie a primit infuzomate, trolii de tratament, calculatoare cu licență, dar și cărucior profesional, targă hidraulică pentru urgență, cântar mecanic cu taliometru.

De asemenea, câte un macerator antimicrobian a ajuns atât la Secția de Gastroenterologie, cât și la cea de Oncologie medicală.

Au donat echipamente medicale și mobilier medical și Clinilab, Savinidue, Transeuro și nu în ultimul rând, Asociația Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Asociația ”Salvați Copiii” și Syntergi.

Cu aparatura donată, în valoare totală de 167.643,56 lei, a fost completată utilarea blocului operator ortopedie, blocului operator ginecologie, laboratorului de analize medicale, secție Neonatologie, dar și a UPU și blocului alimentar al spitalului.

Clinilab a donat un aparat de analize în valoare de 29.904 lei, pentru Laboratorul medical al spitalului. Prin intermediul Asociației ”Salvați Copiii”, în calitate de sponsor, la secția de Neonatologie a ajuns aparatură medicală în valoare totală de 67.817 lei (analizor gaze sangvine, incubatori și masă radiantă baby therm).

Asociația Spitalului Județean de Urgență Alba a donat echipamente și mobilier medical în valoare de aproximativ 14.500 de lei, pentru blocul operator ginecologie, blocul operator ortopedie și blocul alimentar.

Savinidue a donat echipament (aspirator) în valoare de 12.350 lei pentru blocul operator ortopedie.

Transeuro a donat aparatură (mașină electrică tocat carne), în valoare de 5.181 lei, pentru blocul alimentar.

Syntergi a sponsorizat spitalul – Unitatea de Primiri Urgențe cu un copiator, în valoare de 4.166 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax