Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

”Necunoscuții” care au contribuit la dotarea Spitalului Județean Alba. Donații și sponsorizări de aproape 300.000 de lei în 2018

Publicat


d

Nu i-a lăudat nimeni și nici nu au cerut asta. Oameni, companii, asociații s-au implicat în dotarea Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia cu echipamente medicale care să ajute la diagnosticarea mai precisă a pacienților.

Alba24 a descoperit, într-un document intern al spitalului, lista celor care ai contribuit în anul 2018, la dotarea unor secții ale institituției. Anul trecut, prin donații și sponsorizări, spitalul a primit aparatură medicală în valoare de aproape 300.000 de lei.

Majoritatea acestora, în valoare de 130.500 de lei, au fost acordate de Transavia SA și Fundația Transavia, care au dotat secțiile de Gastroenterologie şi Oncologie.

Secția de Gastroenterologie a primit infuzomate, trolii de tratament, calculatoare cu licență, dar și cărucior profesional, targă hidraulică pentru urgență, cântar mecanic cu taliometru.

De asemenea, câte un macerator antimicrobian a ajuns atât la Secția de Gastroenterologie, cât și la cea de Oncologie medicală.

Au donat echipamente medicale și mobilier medical și Clinilab, Savinidue, Transeuro și nu în ultimul rând, Asociația Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, Asociația ”Salvați Copiii” și Syntergi.

Cu aparatura donată, în valoare totală de 167.643,56 lei, a fost completată utilarea blocului operator ortopedie, blocului operator ginecologie, laboratorului de analize medicale, secție Neonatologie, dar și a UPU și blocului alimentar al spitalului.

Clinilab a donat un aparat de analize în valoare de 29.904 lei, pentru Laboratorul medical al spitalului. Prin intermediul Asociației ”Salvați Copiii”, în calitate de sponsor, la secția de Neonatologie a ajuns aparatură medicală în valoare totală de 67.817 lei (analizor gaze sangvine, incubatori și masă radiantă baby therm).

Asociația Spitalului Județean de Urgență Alba a donat echipamente și mobilier medical în valoare de aproximativ 14.500 de lei, pentru blocul operator ginecologie, blocul operator ortopedie și blocul alimentar.

Savinidue a donat echipament (aspirator) în valoare de 12.350 lei pentru blocul operator ortopedie.

Transeuro a donat aparatură (mașină electrică tocat carne), în valoare de 5.181 lei, pentru blocul alimentar.

Syntergi a sponsorizat spitalul – Unitatea de Primiri Urgențe cu un copiator, în valoare de 4.166 lei.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la Serviciul de Ambulanță Alba, primării, școli și alte instituții publice din județ. Condiții

Publicat

birou gol

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Serviciul de Ambulanţă Judeţean Alba – șofer autosanitară I – Stația Centrală Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Atac mortal în Apuseni: Un berbec a omorât un bătrân, într-o comună din Alba

Publicat

Un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani și-a pierdut viața, duminică seara, în comuna Sohodol. A fost atacat de un berbec, în apropierea locuinței. Potrivit IPJ Alba, din primele date, bărbatul se afla cu turma de oi în apropierea gospodăriei. Revenim cu amănunte.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Drumul turistic din Alba, pe care șoferii își pot rupe mașinile. Aventuri între Roica și Mogoș

Publicat

Drumul județean DJ 107K, între Roica, Întregalde și Mogoș, intră din nou în atenția localnicilor și turiștilor. Asta după ce unii dintre vizitatori renunță să-și continue drumul, în ciuda peisajelor pitorești, pentru că-și rup mașinile pe acest tronson. Cel puțin așa susține un cititor Alba24. ”Drum județean, în comuna Întregalde, de la Roica spre Mogoș. […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Crimele de la Săpoca: În noaptea masacrului, în pat cu atacatorul a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere în spital

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, duminică, în contextul tragediei de la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca, unde un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă, că în unitatea medicală s-a produs un lung şir de erori umane şi această tragedie putea fi evitată, notează Romania24.ro. „Din păcate (…) s-a produs […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate