Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Din nou, pe holuri: negocierile cu sindicatele, suspendate la Ministerul Finanţelor

Publicat

Discuţiile de astăzi după-amiază dintre reprezentanţii sindicali şi cei ai Ministerului Finanţelor Publice (MFP) privind plata sporurilor restante din august şi septembrie  au fost suspendate. Sindicaliştii nu sunt de acord cu oferta ministerului de a plăti doar 66% din personalul bugetar din Finanţe. În acest context, funcţionarii ar putea reiniţia protestul oprit săptămâna trecută. De altfel, mai multi angajaţi ai MFP au ieşit, din nou, pe holurile ministerului. Protestul spontan ar fi izbucnit pentru că oamenii nu sunt de acord cu aplicarea diferenţiată a sporurilor restante.

Liderii sindicali susţin că banii aferenţi sporurilor pentru lunile august şi septembrie pe care i-a promis MFP – unor angajaţi trecuţi pe liste propuse şi iniţial acceptate de ambele părţi – nu au fost viraţi astăzi, drept pentru care aceştia susţin îndreptăţită decizia de a opri negocierile. Reprezentanţii Ministerului susţin că listele respective nu au fost definitivate încă, doar criteriile de performanţă şi coeficienţii de aplicare a sporurilor pentru fiecare unitate financiară, în funcţie de realizările bugetare.

Surse la nivel local au precizat că salariaţii unor direcţii financiare judeţene nu sunt de acord cu sumele şi modalitatea de plată diferenţiată propusă, refuzând în bloc acordarea stimulentelor în formula prezentată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax