Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Negocieri eşuate cu BCR: Conducerea UPSOM nu a primit acceptul pentru vânzarea fierului vechi

Publicat

Situaţia angajaţilor de la SC GHCL UPSOM SA este departe de a fi rezolvată, având în vedere că nu au primit răspuns pozitiv în vederea obţinerii salariilor compensatorii. Negocierile pe care conducerea societăţii a încercat să le poarte cu BCR, cu privire la ridicarea sechestrului de pe o parte din fierul vechi ce ar putea fi valorificat şi astfel achitate cele 2 salarii compensatorii restante nu au avut succes. Deplasarea directorului Ioan Bogdan la Bucureşti, pentru a discuta cu conducerea BCR această problemă s-a soldat cu un răspuns negativ clar: „nici nu se discută scoaterea de sub sechestru”.

Cu toate acestea, a fost solicitat patronului indian al UPSOM depunerea unei scrisori bancare de garanţie în schimbul ridicării sechestrului. Societatea indiană nu a răspuns încă acestei cereri, foştii angajaţi precizând că firma ignoră scrisorile conducerii GHCL UPSOM.

Pentru achitarea celor 2 salarii compensatorii restante, foştilor angajaţi UPSOM este necesară obţinerea sumei de 500.000 de euro, care, în opinia acestora, nu ar reprezenta un efort financiar major din partea GHCL.

Un fost angajat al UPSOM a declarat, pentru ocnamures.info, că: „Sperăm, totuşi, în continuare, ca până în Ajun de Crăciun, să se rezolve problema şi să ne primim cel puţin un salariu din cele două rămase neachitate”.

Reamintim că aproximativ 700 de foşti angajaţi ai UPSOM Ocna Mureş trebuie să primească salariile compensatorii, pe trei luni. Combinatul şi-a întrerupt activitatea la 1 februarie 2010, după ce Romgaz a sistat furnizarea gazului metan, din cauza datoriilor de 12 milioane de euro. Totuşi, reluarea gazului nu ar fi o problemă atât de mare, pe cât sunt de importante investiţiile în retehnologizare. Foştii angajaţi au primit asigurări că vor primi salariile compensatorii, cele mai recente fiind din luna noiembrie, iar, la începutul lunii decembrie au transmis o scrisoare BCR prin care îî rugau pe reprezentanţii acestei instituţii bancare să le acorde ajutor privind acordul pentru valorificarea activelor scoase din uz (fier vechi).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax