Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Negocieri la Guvern: Sindicaliştii din învăţământ stabilesc cu autorităţile calendarul majorărilor salariale

Publicat

profesor

profesor Profesorii ar trebui să afle luni care va fi calendarul majorărilor salariale. Au loc negocieri între sindicaliştii din învăţământ, premierul Victor Ponta şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Dacă Guvernul a fost de acord, deocamdată, cu creşteri de venituri de 10 la sută de la 1 decembrie, cadrele didactice au cerut 15% în plus la salarii, din 1 noiembrie.

Salariile din învăţământ au fost mărite deja, anul acesta, în două etape, cu 5% fiecare. Solicitările profesorilor vin în contextul majorărilor salariale din sănătate, unde veniturile au crescut du 25% din această lună.

„În toate discursurile publice reprezentanții Guvernului au declarat că Educația și Sănătatea vor fi prioritare. Observăm că jumătate din promisiuni au fost îndeplinite, prin decizia de astăzi (18 august – n.r.). Așteptăm ca, în perioada imediat următoare, să avem o întâlnire cu prim-ministrul pentru a stabili și majorările din Educație. Considerăm că trebuie, în regim de urgență, finalizate discuțiile privind proiectul Legii salarizării bugetarilor, astfel încât de la 1 octombrie a.c., și angajații din învățământ să beneficieze de majorări în concordanță cu importanța activității prestate. În condițiile în care observăm că anumite categorii de salariați precum demnitarii, parlamentarii și funcționarii din aparatul central al Guvernului și al președinției sunt favorizate, ne întrebăm care sunt de fapt prioritățile politicienilor?!”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele FSE „Spiru Haret”, la momentul aprobării majorării salariilor pentru cadrele medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax