Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Negocieri pentru alt împrumut de la Banca Mondială

Publicat

Guvernul României intenţionează să încheie un nou acord cu Banca Mondială, pentru un împrumut necesar susţinerii activităţii unor ministere. Este vorba despre Ministerul Educaţiei, Transporturilor, Agriculturii sau Finanţelor, unde, se pare, nu au fost îndeajuns de eficiente proiectele de absorbţie a fondurilor europene.

Cea mai recentă tranşă de împrumut de la forurile financiare internaţionale o reprezintă suma de peste 900 milioane de euro, aşteptată marţi, de la FMI, pentru a intra în conturile Bancii Naţionale Române, după aprobarea boardului, de vineri.

De la Banca Mondială, România  a primit până acum 300 milioane de euro. Comisia Europeană a finanţat statul român cu 3,7 miliarde euro, iar Fondul Monetar Internaţional  a virat 11,27 miliarde euro, în 2011 urmând să mai transmită ţării noastre fonduri până la suma de 1,8 miliarde euro.

Marţi, la Bucureşti, autorităţile române poartă negocieri cu vicepreşedintele Băncii Mondiale pentru Europa şi Asia Centrală, Philippe Le Houerou. O nouă delegaţie din partea FMI şi a Comisiei Europene va fi prezentă în România începând cu 25 ianuarie, pentru evaluarea îndeplinirii obiectivelor date pentru ultimul trimestru al anului trecut şi discuţii privind un nou acord, preventiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax