Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Negocieri PNL-PSD -UDMR: Liberalii au obținut ANAF, CNI și CNAIR aflate în subordinea ministerelor pe care le-au pierdut

Publicat

anaf

Negocierile PSD-PNL-UDMR s-au finalizat duminică, cele trei partide urmând să valideze, formal în propriile foruri de conducere tot ce s-a negociat.

PNL a pierdut trei ministere importante Finanțele, Dezvoltare și Transporturi. Până în iulie 2023 ministerele respective vor fi conduse de PSD( Finanțe și Transporturi)  și UDMR ( Ministerul Dezvoltării)

Potrivit stiripesurse.ro care citează surse din cadrul noii coaliții, PNL a reușit să-și convingă partenerii de coaliție să le cedeze o importantă ageție guvernamentală și două companii cheie pentru dezvoltarea infrastructurii. Acestea se află chiar în subordinea ministerelor pe care le-au cedat.

Astfel, PNL vor prelua conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care reprezintă 30% din Ministerul Transporturilor, condus de PSD.

De asemenea, PNL va avea și conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), care reprezintă 50% din Ministerul Dezvoltării, condus de UDMR.

Tot PNL urma să fie conducerea ANAF, care reprezintă practic jumătate din Ministerul Finanțelor. Numirea șefului Agenției va fi făcută tot de PNL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Lupul

    luni, 22.11.2021 at 08:42

    De regula, lupii nu negociaza prea mult prada. Se sfasie rapid cand se aduna in haita !

  2. pilu

    luni, 22.11.2021 at 11:08

    E bun si ANAF-ul. Acum sa vezi colectare masiva si intensiva la negru, ca le-au cam disparut liberaliilor multe surse de venituri ilicite. Saracii intreprinzatori, nu-i mai scapa dracu de cotizatii la negru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax