Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Negocieri PNL, USR PLUS și UDMR, pentru formarea noului Guvern. Cum ar putea fi împărțite ministerele și cine pune premierul

Publicat

Partidele au început deja negocierile pentru formarea unui nou guvern, imediat după repartizarea mandatelor și validarea deputaților și a senatorilor care vor forma Parlamentul până în 2024. 

Se vorbește tot mai mult de un Guvern de coaliție, iar PNL, USR PLUS și UDMR vor fi desemnate, cel mai probabil, de președintele Klaus Iohannis, cu formarea noului executiv.

Cele două partide duc negocieri pentru portofolii, funcții în Camera Deputaților și Senat, dar și pentru posturile din teritoriu: prefecți, subprefecți, șefi de instituții deconcentrate (care teoretic sunt apolitice). Este vorba despre 16 ministere: 8 la PNL, 5 la USR PLUS și 3 la UDMR.

De asemenea, USR PLUS ar mai putea primi și funcția de vice-premier, în condițiile în care prim-ministrul va fi liberal.

Potrivit unor surse apropiate discuțiilor, liberalii sunt interesați de următoarele portofolii:

Sănătate,

Finanţe,

Economie,

Justiţie,

Interne,

Dezvoltare Regională,

Apărare,

Externe.

De cealaltă parte, USR PLUS ar putea primi portofoliile de la:

Educaţie,

Mediu,

Fonduri Europene şi Energie.

Liderul USR PLUS Dan Barna a declarat marți că ”USR este un partener de guvernare, nu un partid care ajută PNL să guverneze”.

”Este o soluție la fel de bună, sau chiar mai bună ca USR să ia Camera Deputaților, este o decizie pe care o vom lua cu colegii să vedem ce își va asuma fiecare coleg din USR PLUS. Venim la guvernare să participăm la guvernare, nu suntem un partid ajutător de guvernare. Avem soluții pentru toate ministerele” a spus Dan Barna.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 08.12.2020 at 15:54

    No mai plavane, a venit momentul sa pui un guvern performant. Problema e, ai cu cine ? Sa nu vedem peste vreo trei luni tot felul de dezvaluiri care-ti taie suflarea. La asta se pricep romanii cel mai bine.
    Daca in treizeci de ani nu am fost in stare de asa ceva, doar nu om fi acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax