Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Clement Negruţ: „Contractul de exploatare a aurului la Roşia Montană trebuie renegociat, în favoarea statului român”

Publicat

Vicepreşedintele PDL Alba, Clement Negruţ a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că se bucură că preşedintele Traian Băsescu a lansat Guvernului propunerea de a renegocia contractul privind investiţiile de la Roşia Montană, cu atât mai mult cu cât politicianul din Alba a declarat acum mai bine de doi ani că este necesară renegocierea, fapt ce îl face să creadă că declaraţiile sale “nu au rămas fără ecou”.

A avut chiar o interpelare în acest sens, în plenul comisiilor de industrii reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care solicita ministrului Economiei, la acea vreme Adriean Videanu, necesitatea demarării proiectului minier, dar totodată şi rediscutarea contractului statului român cu firma investitoare. A adus în sprijinul solicitării mai multe argumente legate, printre altele, de societatea care era parte în contract, „Minvest” Deva, care nu mai are activitate economică productivă pe teritoriul judeţului Alba, precum şi renegocierea procentului cu care statul este parte în acest contract, în sensul de a-l creşte.

“Am revenit de mai multe ori în spaţiul public cu acest subiect atât în 2009, cât şi în 2010, ultima dată chiar la o întâlnire la Alba Iulia cu ministrul Economiei, Ioan Ariton. Consider acest proiect viabil şi necesar, dar îmi menţin opinia că trebuie să ne aşezăm din nou la masa negocierilor contractuale”, a declarat Negruţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. toma

    vineri, 26.08.2011 at 17:04

    Desecretizati termenii contractului cu RMGC.

  2. Anda

    sâmbătă, 27.08.2011 at 09:55

    Renegocierea este posibila, reprezentatii RMGC sunt deschisi la aceasta varianta, chiar daca pana acum li s-au pus doar bete-n roate. Deci, ce-si doreste domnul Clement Negrut va fi posibili, desi si in conditiile actuale statul roman are numai de castigat: 70 mil $ in patrimoniu, 1.8 miliarde direct in bugetul statului, taxe si impozite si alte cheltuieli care ajung, pana la urma, tot la stat, ecologizare si stimularea vietii comunitatii locale. Un mare BRAVO pentru RMGC!

  3. Corina

    sâmbătă, 27.08.2011 at 12:18

    Domnul Negrut ar trebui sa nu mai tergiverseze un proiect care ii va face mult bine atat judetului sau, cat si Romaniei intregi. Chiar nu-si doreste sa vada niste oameni cu zambete pe fata, pentru ca vor avea, in sfarsit, un loc de munca? Nu vrea sa vada cum turistii se vor orienta si spre RM?

  4. atti

    sâmbătă, 27.08.2011 at 17:14

    NU CRED CA SE MAI POATE FACE CEVA.EI RAMAN CU AURUL, ARGINTUL, URANIU, NOI CU CIANURA.HALA CONDUCATOR DE TARA CARE CONDAMNA LA MOARTE SIGURA POPORUL SAU.DUPA INCHIDEREA SPITALELOR, TAIEREA PENSIILOR SCUNPIRI IN LANT ASTA E CEA MAI BUNA VESTE DE LA BASESCU.

  5. c.m.

    sâmbătă, 27.08.2011 at 18:32

    @ Anda De unde stiti stimata doamna ca RMGC este de acord cu renegocierea ? Daca sunteti angajata a RMGC asumati-va identitatea si faceti o declaratie in premiera.

  6. McGigi

    sâmbătă, 27.08.2011 at 21:04

    @Anda – exact aia nu-si doresc canadienii: renegocierea. Nu stiu cine esti si cine-ti pune ciornele cu posturi in fata, dar vorbesti exact ca trompetele consacrate ale RMGC. Care, stim cu totii, au oameni platiti pentru a comenta articolele.
    @Corina – stupiditatea poate naste zambete, atata vreme cat nu e fioroasa. Nu ma faceti deloc sa zambesc…

  7. UN NOU INCEPUT

    duminică, 28.08.2011 at 08:13

    AR TREBUI CA STATUL ROMAN SA EXTRAGA EL PENTRU BINELE POPORULUI SI A OAMENILOR DE RAND DIN ZONA,DE CE FIRMA STRAINA? LA ACEST CAPITOL NATIONAL, NOI IAR NU SUNTEM IN STARE DE NISTE UTILAJE SPECIALE SAU CE AR TREBUI NU STIU INCA.CA IDEE STATUL SA NEGOCIEZE LA MAXYMMM MINEREURILE IN FAVOAREA STATULUI LA TOATE PUNCTELE DIN CAIETUL DE SARCINI, INTRUN PROCENT CAT MAI MARE SI SA FIE PUBLICAT LA FINAL SA STIE TOATA TARA CE SE LUCRA ACOLO, DUMNEZEU AR FY FOARTE MULTUMIT SY ALATURYYY PENTRU REUSITA FINALIZARYYY CU SUCCESSS AL PRYMULUY DE INCEPUT CONTRACT PT.SUFLETELE NEPYHANYTE SY TOTODATA CHYNUITE DIN ZONA , CURAJ,SYNCERYTATE SY TRANSPARENTA PENTRU A REUSY IN TOTALYTATE.AMIN

  8. florina

    duminică, 04.09.2011 at 13:07

    de ce trebuie sa vina cineva din afara sa exploateze minele de aur?
    dacii au facut la fel???
    o tara bogata ca a noastra nu poate sa gaseasca niste bani si sa inceapa expoatarea? trebuie sa ateptam sa „pice” de la canadieni?
    pt. Basescu, nota 4 pt. ca se implica in „bucataria” goldului…

    • alexandru

      luni, 05.09.2011 at 10:57

      atunci draga florina scoate matale 4 mlf de euro si pune mana si extrage aurul de acolo pentru statul roman.si dupa ce-l scoti fa-ti inele din el.sa vezi ce romanca bogata o sa te simti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax