Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Clement Negruţ: „Contractul de exploatare a aurului la Roşia Montană trebuie renegociat, în favoarea statului român”


Publicat

Vicepreşedintele PDL Alba, Clement Negruţ a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că se bucură că preşedintele Traian Băsescu a lansat Guvernului propunerea de a renegocia contractul privind investiţiile de la Roşia Montană, cu atât mai mult cu cât politicianul din Alba a declarat acum mai bine de doi ani că este necesară renegocierea, fapt ce îl face să creadă că declaraţiile sale “nu au rămas fără ecou”.

A avut chiar o interpelare în acest sens, în plenul comisiilor de industrii reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care solicita ministrului Economiei, la acea vreme Adriean Videanu, necesitatea demarării proiectului minier, dar totodată şi rediscutarea contractului statului român cu firma investitoare. A adus în sprijinul solicitării mai multe argumente legate, printre altele, de societatea care era parte în contract, „Minvest” Deva, care nu mai are activitate economică productivă pe teritoriul judeţului Alba, precum şi renegocierea procentului cu care statul este parte în acest contract, în sensul de a-l creşte.

“Am revenit de mai multe ori în spaţiul public cu acest subiect atât în 2009, cât şi în 2010, ultima dată chiar la o întâlnire la Alba Iulia cu ministrul Economiei, Ioan Ariton. Consider acest proiect viabil şi necesar, dar îmi menţin opinia că trebuie să ne aşezăm din nou la masa negocierilor contractuale”, a declarat Negruţ.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

9 Comentarii

9 Comments

 1. toma

  vineri, 26.08.2011 at 17:04

  Desecretizati termenii contractului cu RMGC.

 2. Anda

  sâmbătă, 27.08.2011 at 09:55

  Renegocierea este posibila, reprezentatii RMGC sunt deschisi la aceasta varianta, chiar daca pana acum li s-au pus doar bete-n roate. Deci, ce-si doreste domnul Clement Negrut va fi posibili, desi si in conditiile actuale statul roman are numai de castigat: 70 mil $ in patrimoniu, 1.8 miliarde direct in bugetul statului, taxe si impozite si alte cheltuieli care ajung, pana la urma, tot la stat, ecologizare si stimularea vietii comunitatii locale. Un mare BRAVO pentru RMGC!

 3. Corina

  sâmbătă, 27.08.2011 at 12:18

  Domnul Negrut ar trebui sa nu mai tergiverseze un proiect care ii va face mult bine atat judetului sau, cat si Romaniei intregi. Chiar nu-si doreste sa vada niste oameni cu zambete pe fata, pentru ca vor avea, in sfarsit, un loc de munca? Nu vrea sa vada cum turistii se vor orienta si spre RM?

 4. atti

  sâmbătă, 27.08.2011 at 17:14

  NU CRED CA SE MAI POATE FACE CEVA.EI RAMAN CU AURUL, ARGINTUL, URANIU, NOI CU CIANURA.HALA CONDUCATOR DE TARA CARE CONDAMNA LA MOARTE SIGURA POPORUL SAU.DUPA INCHIDEREA SPITALELOR, TAIEREA PENSIILOR SCUNPIRI IN LANT ASTA E CEA MAI BUNA VESTE DE LA BASESCU.

 5. c.m.

  sâmbătă, 27.08.2011 at 18:32

  @ Anda De unde stiti stimata doamna ca RMGC este de acord cu renegocierea ? Daca sunteti angajata a RMGC asumati-va identitatea si faceti o declaratie in premiera.

 6. McGigi

  sâmbătă, 27.08.2011 at 21:04

  @Anda – exact aia nu-si doresc canadienii: renegocierea. Nu stiu cine esti si cine-ti pune ciornele cu posturi in fata, dar vorbesti exact ca trompetele consacrate ale RMGC. Care, stim cu totii, au oameni platiti pentru a comenta articolele.
  @Corina – stupiditatea poate naste zambete, atata vreme cat nu e fioroasa. Nu ma faceti deloc sa zambesc…

 7. UN NOU INCEPUT

  duminică, 28.08.2011 at 08:13

  AR TREBUI CA STATUL ROMAN SA EXTRAGA EL PENTRU BINELE POPORULUI SI A OAMENILOR DE RAND DIN ZONA,DE CE FIRMA STRAINA? LA ACEST CAPITOL NATIONAL, NOI IAR NU SUNTEM IN STARE DE NISTE UTILAJE SPECIALE SAU CE AR TREBUI NU STIU INCA.CA IDEE STATUL SA NEGOCIEZE LA MAXYMMM MINEREURILE IN FAVOAREA STATULUI LA TOATE PUNCTELE DIN CAIETUL DE SARCINI, INTRUN PROCENT CAT MAI MARE SI SA FIE PUBLICAT LA FINAL SA STIE TOATA TARA CE SE LUCRA ACOLO, DUMNEZEU AR FY FOARTE MULTUMIT SY ALATURYYY PENTRU REUSITA FINALIZARYYY CU SUCCESSS AL PRYMULUY DE INCEPUT CONTRACT PT.SUFLETELE NEPYHANYTE SY TOTODATA CHYNUITE DIN ZONA , CURAJ,SYNCERYTATE SY TRANSPARENTA PENTRU A REUSY IN TOTALYTATE.AMIN

 8. florina

  duminică, 04.09.2011 at 13:07

  de ce trebuie sa vina cineva din afara sa exploateze minele de aur?
  dacii au facut la fel???
  o tara bogata ca a noastra nu poate sa gaseasca niste bani si sa inceapa expoatarea? trebuie sa ateptam sa „pice” de la canadieni?
  pt. Basescu, nota 4 pt. ca se implica in „bucataria” goldului…

  • alexandru

   luni, 05.09.2011 at 10:57

   atunci draga florina scoate matale 4 mlf de euro si pune mana si extrage aurul de acolo pentru statul roman.si dupa ce-l scoti fa-ti inele din el.sa vezi ce romanca bogata o sa te simti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

AFM: Aproape 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice. Marți, consultare publică online

Publicat

Aproximativ 14.000 de proiecte au fost aprobate în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, iar rezultatele pentru toate contestaţiile depuse în aplicaţia informatică vor fi publicate în cel mai scurt timp, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă.

De asemenea, oficialii instituţiei menţionează că miercuri, 12 august, va avea loc prima consultare publică în cadrul Programului Naţional „Casa Verde Fotovoltaice”, în mediul online.

„În cadrul programului avem aproximativ 14.000 de proiecte aprobate. Îi invităm pe toți beneficiarii să depună ATR-urile la instalatorii validați care le vor genera contractele de finanțare nerambursabilă, de la semnarea cărora au un termen de 8 luni pentru realizarea investițiilor. Rezultatele pentru toate contestațiile depuse în aplicația informatică aferentă Programului Casa Verde Fotovoltaice vor fi publicate pe site-ul instituției noastre – www.afm.ro, în cel mai scurt timp.

Având în vedere volumul foarte mare de documente și raportat la situația actuală a stării de alertă decretată la nivel național, care presupune anumite restricții, precum și la capacitatea instituțională limitată, am depus eforturi consistente, însă soluționarea acestora a presupus mai mult timp”, a transmis președintele AFM, Andreea Kohalmi – Szabo.

Cetățenii sunt invitați ca până luni, 10 august 2020, să transmită sugestii cu privire la Programul Național Casa Verde Fotovoltaice la adresa de e-mail: propunerifotovoltaice@afm.ro.

„Îmi doresc ca pe lângă constatările noastre cu privire la desfășurarea programului, să primim și punctele de vedere ale factorilor interesați, astfel încât în sesiunea din toamnă lucrurile să aibă un parcurs simplificat, atât în ceea ce privește procesul de înscriere, cât și de evaluare a proiectelor.

De asemenea, propunerile primite vor fi dezbătute în cadrul unui eveniment online pe platforma Webex organizat miercuri, 12 august 2020, ora 11:00.

Cei care doresc să participe la evenimentul online se vor înregistra printr-un e-mail la adresa presa@afm.ro, urmând ca link-ul de conectare în platformă să le fie transmis ulterior pe adresa de e-mail”, a mai declarat preşedintele AFM.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Aparat de radiologie modern, cu prindere în tavan, instalat în premieră la Spitalul Municipal din Aiud

Publicat

Continuă modernizarea Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală (LRIM) din cadrul Spitalului Municipal Aiud. Potrivit reprezentanților instituției, a fost finalizată pregătirea spațiului și instalarea aparatului de radiologie Didital DRGEM Co (Corea de Sus), model GXR-82 SD cu prindere în tavan. 

Aparatul digital cu prindere în tavan, o premieră în cadrul LRIM, oferă multiple avantaje operatorilor și permite un diagnostic mai rapid și mai precis.

„Telediagnosticul devine astfel o opțiune nu doar în ceeea ce privește diagnosticul prin Tomografia Computerizată dar și prin Radiodiagnosticul digital.

Sistemul integrat PACS permite transmiterea rapidă a informațiilor către secțiile și specialiștii care au solicitat examinarea din cadrul spitalului sau în afara la instituțiile cu care se colaborează. Documentația pentru obținerea autorizației a fost trimisă la CNCAN conform procedurii urmând ca în scurt timp aparatul să fie efectiv dat în folosință.

Chiar și în această perioadă dificilă încercăm să continuăm dezvoltarea serviciilor medicale pentru a fi la înălțimea chemării pe care o trăim zi de zi”, au transmis reprezentanții instituției medicale.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât costă lunar curățenia și întreținerea pasajului subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii din Alba Iulia

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia plătește 10.000 de lei lunar, fără TVA, pentru curățenia și întreținerea pasajului care face legătura între Parcului Unirii și Bulevardul Transilvaniei din municipiu, pasaj deschis în urmă cu aproximativ trei săptămâni. 

Primăria Alba Iulia a cumpărat la sfârșitul lunii iulie, prin achiziție directă, servicii de curățenie și întreținere pentru grupul sanitar aflat în pasajul subteran dintre B-dul Transilvaniei și Parcul Unirii, servicii de curățenie a pasajului și a lifturilor. Ofertantul este Total Cleaning SRL din Alba Iulia, iar valoarea contractului este de 50.000 de lei, pentru o perioadă de cinci luni.

Vezi și VIDEO: Momentul în care trei minori vandalizează pasajul subteran din Alba Iulia, dat în folosință cu câteva ore înainte

Potrivit descrierii, curățenia grupurilor sanitare va fi asigurată de către trei angajați. Programul va fi zilnic, între intervalul orar 08:00 – 24:00.

Punctul de lucru va fi dotat cu aspirator, cărucior curățenie cu mopuri, detergenți profesionali, dezinfectanți aprobați de Ministerul Sănătății, hârtie igienică, prosoape de mâini, săpun lichid, dispensere pentru consumabile, saci menajeri și odorizant de toaletă.

Vezi și FOTO-VIDEO: Infiltrații după ploaie în pasajul subteran din Alba Iulia, recent inaugurat

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate