Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nelu Tătaru a semnat un ordin prin care bolnavii asimptomatici vor fi externați după 10 zile. Care este motivul

Publicat

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a semnat marți un ordin prin care persoanele infectate cu noul coronavirus, care sunt asimptomatice, vor putea fi externate după zece zile. 

După această perioadă, se vor izola acasă.

Nelu Tătaru a explicat că simptomele pot apărea şi în a cincea zi de la infectare şi de aceea pacienţii trebuie să fie supravegheaţi medical în spitale.

Bolanvii asimptomatici vor fi supuși, în cea de-a şaptea zi, unui test care. Dacă acest test este negativ, după zece zile, aceștia pot pleca acasă.

”Dacă este pozitiv totuşi, dar cel uşor asimptomatic nu mai are simptome de cel puţin trei zile, la zece zile va pleca acasă cu izolare la domiciliu până la 14 zile sub supravegherea medicilor de familie.

Acest ordin va fi semnat marţi, pentru a descongestiona spitalele, dar nu putem da un asimptomatic acasă în prima zi când s-a prezentat, pentru că nu ştim cum va avea evoluţia. Să lăsăm specialiştii să decidă dacă un caz este asimptomatic sau nu”, a declarat ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax