Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nelu Tătaru la Alba Iulia: Cred că ține de noi dacă vom mai avea un lock-down sau nu. Declarații

Publicat

Ministrul Nelu Tătaru s-a aflat marți la Alba Iulia unde nu a exclus varianta unui nou lock-down, termenul consacrat în timpul pandemiei la nivel mondial pentru ”închidere”, mai precis pentru noi restricții. 

Întrebat cu privire la plafonul estimat de noi cazuri zilnice, la începutul lunii octombrie, la două săptămâni de la începrea școlii, acesta a evitat întrebarea, dar a lansat ideea unor noi potențiale restricții:

”Să nu ne gândim la previziuni sumbre, trebuie să ne gândim la rspectarea regulilor (…) Cred că ține de noi dacă vom mai avea un lock-down sau nu” a spus Tătaru.

Reporter Alba24: Deci pentru luna octombrie, cea mai sumbră previziune ar fi de 2.000 de cazuri pe zi?

Nelu Tătaru: Eu zic să nu ne gândim la previziuni sumbre. Să ne gândim că fiecare dintre noi trebuie să respectăm precauțiile. Evaluarea școlii o putem face la sfârșitul lunii septembrie, începutul lunii ocotmbrie. Evaluăm cele 7 și apoi cele 15 zile de la începutul școlii. Cred că trebuie să ne gândim în primul rând la reguli… Suntem totuși într-un an pandemic pe care trebuie să îl gestionăm, un an diferit față de alți ani.

Încercăm să menținem acel platou și dacă reușim, spre a doua jumătate a lunii octombrie să ne gândim și la o scădere a cazurilor noi, de la o zi la alta. Să nu uităm, vine sezonul rece, vine sezonul gripei, avem o campanie de vaccinare și în acest context trebuie să acționăm ca atare.

Reporter: După alegerile locale vă gândiți la un lock-donw parțial?

Nelu Tătaru: Întâi trebuie să respectăm regulile și precauțiile. Haideți să vedem ce putem face ca să nu avem o creștere a numărului de cazuri (…) Cred că ține doar de noi dacă vom avea un lock-down sau nu. Din punctul meu de vedere și al Ministerului Sănătății, atâta timp cât suntem vigilenți, respectăm niște reguli… Dar revin la ce spuneam de multe ori: nu în spitale se tranșează aceste spitale, se tranșează în prespital. Respectând reguli, avem o transmitere comunitară restrânsă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax