Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nemulțumirile unui tânăr închis la Penitenciarul Aiud: cartofii serviți la o masă de prânz ar fi fost nefierți, iar pâinea tare

aiud penitenciar

Publicat

Cartofii serviți la o masă de prânz erau nefierți, iar pâinea primită în weekend ar fi tare, au fost nemulțumirile unui tânăr încarcerat la Penitenciarul de Maximă Siguranță Aiud.

Nemulțumit de presupusele probleme în ceea ce privește mâncarea, deținutul G.A, născut în 1992, a dat în judecată Penitenciarul Aiud, pentru încălcarea dreptului la hrană.

Un dosar a fost deschis pe rolul Judecătoriei Aiud, iar timp de două ședințe, magistrații instanței au dezbătut problema.

Mai exact, din plângerea formulată de tânărul deținut, judecătorii instanței din Aiud au reținut că acesta: ”a formulat plângere cu privire la încălcarea dreptului la hrană, deoarece este nemulțumit de mâncarea pe care a primit-o în zilele de 14-16 iunie 2019.

Cartofii serviți la masa de prânz erau nefierți. De asemenea, pâinea care i se servește sâmbăta și duminica este tare”, se arată în motivarea instanței.

În replică reprezentanții Penitenciarului au specificat că mâncarea pregătită pentru deținuți, în perioada respectivă a fost verificată cum se întâmplă de obicei, potrivit unei proceduri interne, de către personalul blocului alimentar inclusiv de către reprezentanții deținuților, șeful de tură sau locțiitorul acestuia, precum și de asistentul medical de serviciu. 

Mai mult, în ceea ce privește acuzația care privește pâinea tare, Penitenciarul Aiud a consemnat că livrarea pâinii se face cu un aviz care atestă prospeținea și are un termen de valabilitate de 72 de ore.

Maigistrații Judecătoriei Aiud au decis că acuzațiile tânârului deținut nu se susțin din cauză că nu are nici o dovadă.

În data de 8 ianuarie 2020, judecătorii au respins acuzațiile deținutului și l-au obligat pe acesta la plata a 200 de lei cu titlul cheltuieli  de judecată.

Decizia a fost definitivă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate