Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Nemulţumiţi de modificările la Codul Rutier: Protest al transportatorilor la Alba Iulia, cu 300 de camioane

Publicat

Sâmbătă, la Alba Iulia, aproximativ 300 de şoferi de la firmele de transport din judeţ, dar şi persoane fizice intenţionează să organizeze un marş de protest similar cu cel desfăşurat aprilie. Transportatorii sunt nemulţumiţi că ministerul de resort nu şi-a respectat promisiunile făcute protestatarilor, dar reclamă şi sancţiunile aspre ce ar urma să fie incluse în Codul Rutier.

UPDATE: Transportatorii au primit autorizarea din partea comisiei locale pentru organizarea protestului, sâmbătă, între orele 12.00-16.00, pe traseul stabilit. Nu este permisă participarea autovehiculelor cu semiremorci şi claxonarea în zonele dens populate. Organizatorii aşteaptă participarea la marş şi a unor reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale Rutiere.

Organizatorii anunţă că marşul cu camioane şi autoturisme este programat pentru data de 21 septembrie, în intervalul orar 12.00 – 16.00. Potrivit solicitării de autorizare, întâlnirea manifestanţilor va fi în zona Ambient – RAR, de unde coloana de maşini ar urma să pornească pe traseul strada Tudor Vladimirescu – Bulevardul Republicii – Calea Moţilor – Bulevardul Horea – 1 Decembrie – Încoronării – Ferdinand I. În zona gării, în funcţie de decizia autorităţilor, autovehiculele cu masa mai mică de 3,5 tone ar urma să se îndrepte spre sediul Prefecturii.

Este anunţată participarea a circa 200-300 de persoane cu autovehicule cu masă maximă de până la 40 de tone. Semnatarii cererii sunt reprezentanţi ai firmelor Alpin 57 Lux, Oprean, Trans Avram, Trută Spedition, Trans Prima, Eden Lucia, FSR Raic Service, RM Genova, Elit, Elcon, Florea Grup, Tobimar, Supremia Grup.

Transportatorii sunt nemulţumiţi că nu au fost respectate cerinţele convenite în Minuta încheiată cu Ministerul Transporturilor în 22 mai 2013. În document sunt trecute 28 de puncte ce conţin solicitări, printre care: protocol clar încheiat între CNR, UNTRR şi MTI de colaborare în CDS, ce nu va permite ca un proiect legislativ să fie publicat în monitorul oficial într-o formă nedezbătută cu patronatele; modificarea HG 69/2012, reducerea cuantumului amenzilor, introducerea avertismentului în cazul abaterilor minore şi responsabilizarea echitabilă a factorulor implicaţi în activitatea de transport. Mai cereau anularea tuturor restricţiilor de tonaj pe infrastructura rutieră cuprinsă în lista celor cu portanţă de 40 de tone, eliminarea accizei pentru motorină utilizată la temperatură controlată, eliminarea taxelor de drum la nivel judeţean, intrare fără taxe în toate localităţile ţării pentru încărcare sau descărcare, a taxelor de tranzit pentru oraşeşe unde nu există centuri ocolitoare, repararea urgentă a podurilor ce leagă drumurile europene, zone libere de vămi la ieşirile din ţară, în care rovigneta să nu fie obligatorie, eliminarea cântarelor din frontierele interne cu UE, eliminarea raportării la ARR a situaţiei angajaţilor şi unificarea bazelor de date RAR-ARR-ISCTR-ITM (Revisal), eliminarea examinării perioadice a angajaţilor din trasporturile rutiere, responsabilizarea exclusivă a conducătorilor auto pentru nerespectarea timpilor de odihnă şi conducere.

Acum, transportatorii sunt îngrijoraţi şi de noile propuneri de modificare a codului rutier, ce prevăd suspendarea permisului pentru o perioadă mai mare la trecerea pe culoarea roşie a semaforului, de exemplu şi creşterea cuantumului amenzilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Noul Cod Rutier: Reducerea amenzilor, responsabilităţi pentru pietoni şi administratorii de drumuri, solicitate de transportatorii din România | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax