Connect with us
Publicitate

BLAJ

”Neregulamentar întocmit”. Procurorii din Blaj AU GREȘIT din nou rechizitoriul dosarului în care este inculpat Alexandru Sinea

Publicat

Rechizitoriul dosarului de delapidare, în care printre inculpați se află și directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, se întoarce din nou la procurorii de la Blaj. Aceștia par să nu îi dea de cap, nefiind prima dată când li se cere de către judecători, refacerea lui.

Magistrații Judecătoriei Deva au dispus acest lucru după ce au contestat că este ”neregulamentar întocmit”. 

Minuta pe scurt a instanței precizează că ”rechizitoriul nr 242/P/2017 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, emis la data de 02.11.2019 este neregulamentar întocmit, iar neregularitățile constatate nu au fost remediate de procuror în termenul prevăzut de articolul 345 alin 3 C pentru aceasta atrage imposibilitatea stabilirii obiectului sau limitelor judecății”.

Decizia pronunțată miercuri, 13 ianuarie 2020, poate fi contestată într-un termen de 3 zile.

Alături de Alexandru Sinea, în dosar mai au calitatea de inculpați încă trei persoane: Stâncel Ioan, Mărcuș Mircea Gheorghe și Marinescu Nicolae.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Deva, în data de 6 noiembrie 202, iar din 28 ianuarie, până marți 10 martie s-a judecat în camera preliminară unde a și fost dată o decizie.

Părți civile în dosarul de delapidare sunt Regia Națională a Pădurilor – Direcția Silvică Alba și Ocolul Silvic Blaj.

Reamintim că, la sfârștitul anului 2017, în data de 12 decembrie, actualul director DSP Alba, Alexandru Sinea a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi plasat sub control judiciar, pentru a fi cercetat alături de alte șapte persoane, într-un dosar de delapidare, fals intelectual şi tăiere, fără drept, de arbori, cu un prejudiciu de peste 450.000 de lei.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate sau judecate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax