Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nereguli la recensământ, semnalate de reprezentanţii PNL Alba. Reşedinţe ce nu au fost cuprinse pe liste şi recenzori cu istorie politică

Publicat

În cadrul conferinţei de presă de vineri a PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu s-a arătat dezamăgit de modul în care s-a desfăşurat recensământul, declarând faptul că a fost, probabil, cel mai prost gestionat recensământ realizat în România.

„În primul rând, a fost foarte prost promovat sau cel mai puţin promovat dintre recensămintele care au avut loc în România. În al doilea rând, s-a desfăşurat pe o perioadă foarte scurtă de timp, care nu a permis celor care au fost angajaţi în această muncă să recenzeze toate persoanele. Şi din acest motiv, se ajunge la date eronate, care vor fi luate în viitoarele calcule privind tot ceea ce înseamnă raportarea la populaţia judeţului, a localităţii sau a ţării”, a specificat Teodor Atanasiu.

Privitor la faptul că o anumită parte a populaţiei nu a ajuns în contact cu recenzorii, aceştia nefiind cuprinşi în tabelele acestora, atât Teodor Atanasiu, cât şi liderul Sindicatului Învăţământ Alba, prezent la conferinţa de vineri, Ioan Stanca au oferit câte un exemplu personal.

„Eu locuiesc în centrul oraşului, pe strada Iuliu Maniu, iar părinţii mei stau în scara de lângă mine. La niciuna din cele două scări nu a fost nimeni şi la Primărie mi s-a spus că de fapt nici nu existau în tabele recenzorilor cele două scări (P1A şi P1B)”, a precizat liderul sindical Ioan Stanca.

De asemenea, Teodor Atanasiu a spus că: „Locuiesc pe strada Muşeţelului şi nici la mine nu au ajuns. Am fost acasă 5 zile din cele 8 şi nu m-a căutat nimeni, nu mi-a dat nimeni un telefon, nu mi-a pus nimeni o hârtiuţă în poştă în care să specifice faptul că nu m-au găsit acasă. (…) A fost un haos total, acest recensământ.”

Teodor Atanasiu a mai atras atenţia asupra faptului că, în cadrul multor localităţi, recenzorii au fost membri în secţiile de votare. „În Zlatna, toţi recenzorii pot fi regăsiţi pe fostele liste ale secţiilor de votare, fie ca preşedinţi, fie ca locţiitori, fie ca reprezentanţi ai PD-L şi îi veţi regăsi şi la anul tot acolo. Majoritatea sunt angajaţi ai primărei, dar nu şi-au luat concediu, ci şi-au luat salariul şi indemnizaţia de recenzor în acelaşi timp. În multe alte localităţi, situaţia este aceeaşi.”

Referitor la situaţia semnalată Stanca, directorul Direcţiei Regionale de Statistică Alba, economist Ioan Crişan, a confirmat faptul că au existat situaţii în care unele scări de bloc nu au fost cuprinse în tabelele recenzorilor, iar, din acest motiv, persoanele care nu au fost recenzate, sunt invitate la sediul Direcţiei, până în data de 15 noiembrie.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax