Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nici un român nu ocupă un post de director general în Comisia Europeană. Gest fără precedent al europarlamentarilor români

Publicat

parlamentul european

Toți cei 33 de europarlamentari români, din toate grupurile politice ale Parlamentului European au cerut azi președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și Înaltului Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, ”acțiuni concrete” pentru ca cetățenii români să aibă acces la mai multe posturi de conducere în instituțiile UE.

Spre exemplu, nici un cetățean român nu ocupă un post de director general în Comisia Europeană, deși România este a șasea țară ca mărime din UE.

Gestul este unul fără precedent și denotă nemulțumirea României față de cota mică de funcții de responabilitate la nivel european în comparație cu mărimea țării.

Inițiativa le aparține europarlamentarilor USR PLUS Alin Mituța și Dragoș Tudorache. Aceștia susțin că, la 14 ani de la aderarea României la UE, românii sunt subreprezentați în funcțiile de management ale instituțiilor europene, cum de altfel sunt și cetățenii altor state membre care au aderat începând cu 2004 la UE.

„În cazul Comisiei, suntem deosebit de îngrijorați de faptul că, deși România este a șasea țară ca mărime din UE în ceea ce privește populația, nu există niciun cetățean român care să ocupe o funcție de conducere în calitate de director general, în timp ce prezența cetățenilor români în alte funcții de conducere este, de asemenea, foarte redusă.

Acest lucru este extrem de îngrijorător pentru noi, deoarece arată o deficiență în strategia de resurse umane, care constituie o problemă atât pentru România, cât și pentru Comisie”, se argumentează în scrisoarea trimisă azi celor doi oficiali europeni.

Prin această scrisoare, europarlamentarii români cer și o întâlnire cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, pentru a putea găsi soluțiile la această problemă.

În scrisoarea către Josep Borrell, europarlamentarii români explică aplicat că cifrele furnizate de Serviciul de Acțiune Externă, în contextul procedurii de descărcare de gestiune din 2019, arată că nu există niciun român care să ocupe o funcție de conducere în sediul central. Mai mult, cifrele arată o reprezentare slabă în delegații.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 04.03.2021 at 21:00

    Nici n-au cum, daca trimitem d’aia cu diplome la Spiru Haret.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax