Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Nici urmă de turişti la Arieşeni, fără zăpadă pe pârtii. Serbările Zăpezii din februarie ar putea fi amânate. Vezi cum este şi la Şureanu

Publicat

Vremea de primăvară din această perioadă le dă planurile peste cap proprietarilor de pensiuni şi hoteluri din staţiunile montane. Lipsa zăpezii, temperaturile blânde şi vremea însorită sunt mai degrabă un obstacol în calea turiştilor pasionaţi de sporturile de iarnă, care nu-şi pot exersa mişcările pe pârtii şi nu se pot bucura de săniuş. Pe pârtiile de la Arieşeni, nici tunurile care produc zăpada artificială nu funcţionează. Primarul comunei Arieşeni, Vasile Jurj a declarat pentru Alba24 că nici vorbă de turişti, de la Revelion şi până acum. Dacă în vacanţa de iarnă gradul de ocupare al pensiunilor din zonă era de 90%, la mijlocul lunii ianuarie acesta este de sub 5%. O situaţie asemănătoare este la Şureanu.

Din cauza vremii, care te duce mai degrabă cu gândul la primăvară decât la iarnă, proprietarii pensiunilor din Arieşeni s-au ales cu o gaură în buget. Asta pentru că gradul de ocupare al locurilor este sub 5%.

Dacă în fiecare an, la mijlocul lunii februarie, Primăria Arieşeni organiza Serbările Zăpezii, la început de 2014 se aşteaptă încă ninsori în Munţii Apuseni. Astfel, concursurile sportive, miile de turişti care veneau special pentru Serbările Zăpezii şi bucuria de a fi pur şi simplu pe pârtie trebuie să aştepte până când cerul se va răzbuna pe vremea însorită, cu o porţie bună de zăpadă.

Primarul comunei Arieşeni, Vasile Jurj a spus că de Revelion staţiunea montană răsuna de turişti, dar acum nici urmă de ei şi că totul va depinde de zăpadă. De temperaturile de afară şi precipitaţii depind şi Serbările Zăpezii, care, bineînţeles, fără un strat gros de nea nu îşi poate primi invitaţii pe pârtii.

La Şureanu, după sărbătorile de iarnă, turiştii sunt foarte puţini, chiar dacă pe pârtii încă mai este zăpadă şi se poate schia, cu atenţie la zonele în care se mai găseşte şi gheaţă. De Revelion, staţiunea a avut clienţi, după cum spun proprietarii de pensiuni din zonă, însă ulterior tot mai puţine persoane au ales să urce la 1.800 metri altitudine pentru o aventură pe munte, mai ales că drumul de acces nu este pentru novici. Atmosfera este primitoare însă, iar cei care preferă locaţiile mai puţin aglomerate au condiţii numai bune pentru un mini-concediu la început de an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax