Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nicio firmă de profil din Alba nu poate participa la licitaţia pentru serviciile de publicitate din Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor”

Publicat

YouTube video

Consiliul Judeţean Alba a lansat procedurile de achiziţie publică pentru serviciile de publicitate şi audit din cadrul Proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană. Contractul pentru publicitate şi informare pentru acest proiect are o valoare estimată de 1.453.449 lei +TVA iar cel de audit anual este evaluat la 236.934 lei +TVA iar licitaţiile au fost lansate deja pe SEAP unde pot fi cei intersaţi pot consulta toate documentaţiile şi caietul de sarcini. Cei care au consultat deja caietul de sarcini atrag atenţia că, cerinţele menţionate în document sunt greu de realizat de orice firmă de profil din Alba.

Contractul de achiziţie a serviciilor de publicitate constă în elaborarea strategiei de informare şi conştientizare privind avantajele implementării sistemului de management integrat  al deşeurilor în judeţul Alba precum şi derularea campaniei de conştientizare şi informare publică. Contractul de achiziţie a serviciilor de audit constă în verificarea cheltuielilor efectuate în cadrul proiectului şi a sumelor solicitate spre rambursare în vederea certificării realităţii acestora.

Suma considerabilă la care este evaluat contractul de publicitate va stârni cu siguranţă interesul firmelor de profil din Alba dar chiar şi aşa, cei care şi-au aruncat deja ochii pe caietul de sarcini susţin că acesta ar conţine criterii greu de îndeplinit pentru societăţile de publicitate din judeţ.

Spre exemplu, unul dinte criteriile ce trebuie îndeplinite de participanţii la licitaţie este ca firma să fi derulat până în prezent cel mult două contracte similare care însumate să se ridice la valoare de 1.400.000 de lei: „Prestarile de servicii se confirmă prin prezentarea a maxim 2 certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de către clientul privat beneficiar, pentru 2 contracte care, însumate, să fie in valoare de 1.400.000 lei” se precizează în fişa de date accesibilă pe SEAP.

În opinia reprezentanţilor firmelor de profil din Alba, sumă cerută este un imensă iar introducerea unor astfel de criterii la atribuirea contractului ar elimina din star orice firmă de publicitate interesată din judeţ. Aceştia susţin că, cei care au realizat acest caiet de sarcini, firma APMC din Cluj, ar fi putut opta pentru împărţirea pe loturi fapt ce ar fi dat posibilitatea mai multor firme din Alba (ziare, televiziuni, posturi de radio, tipografii, etc. ) de a se înscrie la licitaţie.

Câştigătorul acestei licitaţii va avea se pare încă o problemă. Noua Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului Ponta, interzice agenţiilor să mai intermedieze publicitate pentru televiziuni.

Întrebat despre această situaţie, directorul tehnic al CJ Alba, Dan Popescu a explicat: „Condiţiile sunt cele impuse de valoarea contractului care este semnificativă iar obiectivele programului sunt obiective de acoperire nu numai a judeţului Alba ca informare şi publicitate ci şi obiective care pot să trasceadă peste limitele judeţului”.

Investițiile Proiectului Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba presupun realizarea unui Centru de Management Integrat al Deşeurilor amplasat în Galda de Jos (staţie de sortare, statie de tratare mecano-biologica si depozit), a două staţii de transfer în Blaj şi Tărtăria, închiderea a şapte depozite urbane neconforme – Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Cîmpeni, Cugir şi Ocna Mureş, precum şi achiziţionarea de echipamente pentru colectarea separată a deşeurilor şi unităţi de compostare individuală. Valoarea totală a Proiectului este de 212.015.115 lei + TVA, din care valoarea eligibilă conform POS Mediu este de 188.313.589 lei + TVA.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax