Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Niciun primar din Alba nu a fost depistat de ANI ca incompatibil din cauza proiectelor de infrastructură pe fonduri europene

Publicat

Noul val al incompatibilităților constatate de ANI în rândul primarilor care au semnat contracte în proiecte de infrastructură finanțate din fonduri europene, nu a atins județul Alba. În ultima perioadă, sute de primari din România au fost declarați incompatibili după ce ANI a depistat că aleșii locali făceau parte din Adunările Generale ale Acționarilor sau în Consiliile de Administrație ale unor societăți comerciale de interes local. Din această cauza, s-au vehiculat zvonuri despre posibila organizare a unor alegeri locale anticipate în toate localitățile din țară, din cauză că ponderea primarilor aflați în stare de incompatibilitate ar fi peste 50% din totalul acestora .

Potrivit primarului comunei Ciugud și președintelui filialei Alba a Asociației Comunelor din România, Gheorghe Damian, niciun primar din județul Alba nu a fost depistat de ANI ca incompatibil în baza legii 161/2003, care la articolul 87 prevede că „funcţia de primar şi viceprimar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”.

„S-a creat un predecent în județele Constanța și Sibiu, în asociațiile intercomunitare de dezvoltare. Ei au făcut societăți pe acțiuni, unde comunitatea, reprezentată de primar, a intrat cu acțiuni. În Legea 215 a administrației publice locale scrie clar că funcția de primar este imcompatibilă cu funcţia de manager sau membru în consiliul de administraţie al regiilor autonome ori de conducător al societăţilor comerciale înfiinţate de consiliile locale sau de consiliile judeţene”, a explicat Gheorghe Damian.

„Mă miră că juriștii din cadrul primăriilor i-au lăsat să fie în această situație. Ei ar trebuie să știe că e ca și cum te-ai arunca singur în fântână. Le-am trimis un e-mail tuturor primarilor din Alba, să nu facă vreo greșeală și să își dea demisiile, că nu e cazul în județul nostru”, a adăugat Damian.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax