Connect with us
Publicitate

CUGIR

Nicolae Ciucă: Contract pentru 1.000 de pistoale, neonorat de fabricile de armament și muniție din Cugir. Declarațiile premierului

Publicat

Premierul Nicolae Ciucă a spus că fabricile din Cugir nu și-au onorat un contract pentru 1.000 de pistoale comandate acum 2 ani, pe când era ministru al Apărării și că acestea au nevoie de retehnologizare. 

Acesta nu a specificat exact despre care dintre cele două fabrici din Cugir (UM Cugir sau Fabrica de Arme), care produc armament și muniție este vorba.

Acesta a răspuns unei întrebări a reporterului Alba24, legate de condițiile de muncă și de producție din cele 2 fabrici, unde au avut loc proteste în urmă cu câteva luni.

”Veniserăm pregătiți să semnăm un contract cu uzina de la Cugir (acum 2 ani – n.red.), din păcate uzina era în imposibilitatea de a semna acel contract, am convenit împreună cu managementul uzinei să revină cât mai curând posibil cu oferta de a putea să achiziționăm armament pentru Armata Română produs în România, au venit, am făcut un contract pentru 1.000 de pistoale care din păcate, ele nici astăzi nu au putut să fie livrate, ca atare uzina de la Cugir se înscrie în întreg ansamblul industriei de apărare, care necesită investiții și tehnologie nouă” a spus premierul.

”Am fost în urmă cu doi ani și am văzut condițiile de la Cugir, am văzut modul în care se derulează producția acolo, este adevărat, totul s bazează pe tehnologie veche, iar la Cugir nu s-a investit.

Cugirul, ca să poată să producă arme, echipamente competitive, trebuie obligatoriu să investească în tehnologie.

Chiar le spuneam pentru că i-am văzut astăzi la standul acela d prezentare și le-am spus că dacă vor să rămână operativi trebuie să investească în tehnologie și să folosească creativitatea acelor tineri care erau acolo și păreau a fi foarte dornici să își desfășoare activitatea, dar nu pe tehnologia de acum” a adăugat acesta.

Nicolae Ciucă s-a aflat joi în județul Alba, unde s-a întâlnit cu reprezentanții mai multor companii private cu capital românesc și străin, cu membrii ai adminisrației locale și cu colegi de partid. De asemenea, a participat la un târg de învățământ profesional în sistem dual (bazat pe teorie și practică în fabrici).

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax