Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, declarații legate de comasarea alegerilor și listele comune la europarlamentare

Publicat

Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președinții celor două partide din coaliția de guvernare, fac declarații într-o conferință de presă pentru a prezenta rezultatul negocierilor din coaliție.

Cele două partide s-au înțeles pentru comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și vor avea liste comune la europarlamentare.

Nicolae Ciucă

”Această decizie a urmat unui porces prin care fiecare dintre noi am consultat birourile de conducere politică ale partidelor și ne-am reunit în coaliție pentru a anunța această decizie” a spus Nicolae Ciucă.

El a adăugat că la europarlamentare, lista va fi comună, iar la locale, fiecare partid va avea proprii candidați.

El a adăugat că ”românii își doresc liniște și stabilitate”.

”Faptul că am decis comasarea nu e împotriva democrației, dimpotrivă, e un vot în plus pentru democrație și pentru o reprezentare corectă în fața românilor” a adăugat acesta.

Marcel Ciolacu: 

”Știm toți istoricul formării coaliției. România se afla și în fața unei crize sociale. Nu am nici o reținere de a ne angaja în acest proiect politic.

În afară de performanțele guvernării, ne-am asumat o decizie politică. O putere politică trebuie să facă politici publice pentru cetățeni” a spus Ciolacu.

Comasare și liste comune cu PSD: cum au votat liderii PNL din teritoriu

La votul pentru comasarea alegerilor și liste comune la europarlamentare, 58 de lideri PNL au votat pentru, 6 au votat împotrivă și 2 s-au abținut, scrie G4Media.

Cei cinci lideri PNL care au votat împotrivă sunt Ilie Bolojan, Florin Birta, Ioan Turc, Robert Sighiartău, Florin Câțu și Cristian Buican.

Alți câțiva lideri locali precum Ilie Bolojan, Robert Sighiartău și Ioan Turc, primarul din Bistrița – Năsăud, au criticat listele comune la europarlamentare cu PSD, potrivit acelorași surse.

Bolojan a spus că participarea la liste comune cu PSD ”este un dezastru și ne pierdem identitatea și nu o să mai revină electoratul la viitoarele alegeri spre PNL”.

În replică, Nicolae Ciucă a spus că ”e părerea dumnealui”.

„La BPN -ul de azi am votat ÎMPOTRIVA listei comune PNL-PSD la alegerile pentru Parlamentul European. Niciodată nu voi vota un socialist/pesedist! Este o alianță toxică pentru români și pentru PNL”, a postat Florin Cîţu, fostul președinte al PNL, pecontul său de Facebook.

Traian Băsescu: Gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați cu PSD

Întrebat dacă este legală comasarea alegerilor, Traian Băsescu a răspuns: „Nu aș discuta despre legalitate, las specialișii de la CCR să se pronunțe. Vă rog să mă credeți că, gândindu-mă la Boc, Blaga, Falcă, se rupe sufletul în mine să-i văd comasați pe liste comune cu PSD. Asta e viața și politica.

Este păcat că ne jucăm de-a democrația. Are multe jocuri care se pot face, dar are și rigori. Alegerea președintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, înseamnă elemente de rigoare, care să nu se amesteci. Ce înțelege electoratul care merge la locale și europarlamentare…

Nu cred că alegerile astea au ceva moral în ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Românii vor fi duși într-un sistem politic astfel încât nimic să nu se schimbe. Dar se va schimba.

Să ai candidați comuni între PNL, în care este Boc, Blaga, Falcă și mulți alții, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare că nu e posibil să ai liste comune”, a spus Traian Băsescu, la Realitatea PLUS.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax