Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Nicolaie Moldovan: „De ce nu se încearcă un dialog cu proiectantul general pentru reconsiderarea unora dintre soluţiile propuse?

Publicat

Nicolaie Moldovan, omul care a făcut proiecte care au adus zeci de milioane de euro municipalităţii albaiuliene, a publicat pe  Makavelis.com un comentariu-reproş la adresa ONG- uri implicate în blocarea proiectului din zona centrală a Cetăţii.

„Ceea ce este trist, pentru ceea ce mulţi bloggeri şi forumişti (inclusiv hateri, hipsteri, emo, politici, politruci, experţi… chibiţi, săritori în faţa lamelor de buldozer în faţa mass media), nu ştiu… e faptul că sunt iniţiatori/susţinători ai protestului online pro Custozza, care, profesional şi opinional, au susţinut cu argumente sociologice şi tehnic-argumentative alt proiect municipal, care se va implementa curând, cu investiţii relativ similare şi încadrabile în categoria celor care azi privesc interiorul Cetăţii Alba Carolina (ex. proiectul privind reconstituirea laturii de vest a Cetăţii)… Acum au altă părere… Nu mai ştiu care e părerea profesională, principială sau morală, dar cert e că pe mine m-au bulversat…

Poţi susţine un proiect comunitar doar când eşti plătit sau subiectiv animat de realizarea lui…. şi poţi fi anti un proiect comunitar…. când tu personal nu ai fost consultat, consultant plătit sau, mai simplu,… nu ai fost băgat în seamă?

Oare iniţiatorii protestului online pro Custozza… ce au făcut din 2008 până azi, când a fost legal reiniţializată proiectarea documentaţiei tehnico-economice pentru lucrările în zona interioară? De ce nu au înregistrat scrisori de protest completate de soluţii bioarhitecturale şi de valorizare a spaţiului public din Cetate, de punere în valoare a perspectivei asupra clădirilor de patrimoniu (Catedrale, Universitate, Sala Unirii etc….)?

De ce nu am avut lanţuri de idei şi soluţii care să atârne de clanţa biroului primarului pe ce ar fi mai bine de făcut în Cetate… până să debuteze lucrările? Sau să fi fost puse pe site-ul campaniei Alba Verde sau pe site-urile ONG-urilor de profil… (adică adevărat ecologiste/verzi din Alba Iulia). Să ne fi spus lumea că greşim… Să fi chemat pentru clarificări colectivul de arhitecţi, ingineri şi alte specialităţi care au lucrat la acest proiect!

Să fi fost combătuţi cei din Ministerul Culturii şi alte instituţii publice/private care au avizat proiectul, implicit reprezentanţii/persoanele desemnate de către UE, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi ADR Centru, care au evaluat, aprobat şi supervizat aprobarea proiectului….

Să le fi spus consilierilor locali (inclusiv celor 4 domni consilieri liberali) că au greşit, în 27 martie 2009, că au aprobat acest proiect şi depunerea lui spre finanţare… că au greşit, că nu e bine ce a fost proiectat în anumite puncte ale zonei interioare aferente Cetăţii…

De ce nu se încearcă acum un dialog cu APL, cu proiectantul general, cu antreprenorul general al lucrării… un dialog orientat pe eventualitatea reconsiderării unora din soluţiile propuse… Poate cineva dintre protestatari proba faptul că APL a refuzat dialogul cu forţele politice de opoziţie sau societatea civilă pe acest proiect? Repet… consilierii USL au aprobat HCL-uri care au privit acest proiect…

D-le Florin Roman… mă pricep să scriu proiecte de dezvoltare comunitară. Lucrez cu o echipă extraordinară de tinere (DRAGI COLEGE… LA MULŢI ANI încă o dată de 8 Martie) şi tineri. Le puteţi şi Dvs. felicita pe colegele mele… Sunt deosebite şi merită respectul comunităţii locale… Am reuşit împreună să atragem în 8 ani de zile, de când formăm o echipă a Primăriei şi Consiliului Local Alba Iulia, peste 150 mil de euro care au fost, sunt şi vor fi investiţi până în 2013 în dezvoltarea Albei Iulia… E mult, e puţin…rămâne de văzut… Părerile pot să fie diferite… Totuşi era mai inteligent, strategic şi cu impact electoral să creaţi un fond “verde”, alimentat de oamenii cu dare de mână din Alba Iulia (fie ei galbeni, portocalii, roşii, alb, negri sau gri…), din care să licitaţi proiecte comunitare de amenajare zone verzi în Alba Iulia… Sub sancţiunea demisiei de onoare… scriam şi depuneam un proiect să mai amenajăm o zonă verde în Alba Iulia… (evident… dacă era aprobat de cei pe care i-aţi fi îndrituit să evalueze proiectele). Dacă dispuneţi de sume de bani care vă înghesuie mai mult sau mai puţin obscen – legal buzunarul, reinvestiţi-i verde şi clean în domeniul public al Albei Iulia (doar e oraşul pe care şi Dvs. aţi declarat că îl iubiţi…). Daţi ocazia societăţii civile să vă liciteze ideile şi banii pe care, poate, sunteţi interesat să îi investiţi în Alba Iulia Verde… . E mai constructiv şi util oraşului… . Mircea Hava va propune oamenilor de afaceri locali şi asociaţiilor de proprietari să “înfiieze” părţi ale domeniului public, pentru a le transforma în spaţii verzi iubite de albaiulieni… deschise copiilor şi părinţilor acestui oraş, tinerilor şi seniorilor care locuiesc în Alba Iulia.

Veniţi şi Dvs. cu idei care ajută oraşul şi nu “admiraţi” / “împingeţi” tineri care sar prin faţa lamelor de buldozer… .

E cert că Alba Iulia nu are nevoie doar de logo-uri “verzi”, dar “galbene” la rădăcină, e cert că avem mult de lucru (indiferent că e portocaliu, roşu sau galben sau incolor) … aş prefera să o facem inteligent şi practic verde… . Dar…, puneţi umărul constructiv…!

Nota mea. Fac parte din grupul celor care lucrează pentru oraş. Susţin proiectul Primăriei Alba Iulia de reabilitare şi punere în valoare a zonei interioare a Cetăţii Alba Carolina!

Nicolaie Moldovan – şeful Serviciului de Proiecte Comunitare din cadrul Direcţiei Programe a Consiliului Local Alba Iulia”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. valea....vale

    miercuri, 09.03.2011 at 13:49

    De cind din obligatiile de serviciu face parte si lingusirea sefilor? In afara de un discurs delirant si acuzator nu ai transmis nimic…Nu acuza atunci cind stii foarte bine ca voi, primaria, ati ascuns detaliile proiectului pe care l-ati intitular „reabilitare” cind de fapt termenul este „reconfigurare” „transformare”…….
    De ce spui ca au existat saritori in fata buldozerului cind de fapt buldozerul a sarit?:)….si ce numar are carnetul de partid PDL pe care il ai?:)……..Stii ce spunea argetoianu si poate spune si primarul despre tine : „fundul meu este prea mic pentru citi vor sa-l pupe”:)

  2. Cristian Miron

    miercuri, 09.03.2011 at 14:02

    Domnule Moldovan sunteti ultimul care ar trebui sa vorbiti despre acest subiect. Sunteti PDList cu acte in regula dupa ce ati fost PNTCDist cu acte in regula. Incercati sa dati lectii de morala, dumneavoastra care frecventati trotuarul politicii autohtone pentru avantaje personale. Asa ca CIOCU MIC, cum spunea o colega din partidul dumneavoastra.

  3. Roman Florin

    miercuri, 09.03.2011 at 15:44

    Domnule Moldovan sunt unul din oamenii care va apreciaza din punct de vedere profesional. Din punct de vedere politic vad ca transformati un subiect civic intr-unul politic si nu va sta bine. Pentru ca m-ati intrebat doresc sa va si raspund: 1. Am cerut in scris domnule Moldovan o intalnire cu preaiubitul dvs primar si inca asteptam un raspuns (adresa este inregistrata la primarie) pentru problema Custozza; 2. Oamenii au reactionat acum pentru ca impreuna am fost mintiti in legatura ca taierile din parcul Custozza. In permanenta ni s-a spus ca acolo nu se vor face defrisari. Iar daca nu ma credeti urmariti va rog opiniile publice ale domnului primar si ale proiectantului care pana luni ne minteau ca acolo nu se taie. Ba se taie domnule Moldovan si nu putin…158 de copaci seculari. Regret ca v-ati lasat angrenat intr-o atitudine politicianista. Va doresc succes pentru ca meritati, din punct de vedere profesional.

  4. alba-ca-zapada

    miercuri, 09.03.2011 at 16:19

    tinere, cum esti in stare sa spui ca oamenii de afaceri trebuie sa sustina primaria cu spatii verzi, sa „liciteze” pentru ele… de ce nu face primaria proiecte care sa fie apreciate de toata lumea, de ce sunteti autosuficienti pe cine intereseaza lectiile tale?

  5. George

    miercuri, 09.03.2011 at 16:27

    Bravo Nicu.
    Sper sa se simta toti US-Lasii ( asta daca nu au obrazul gros) dupa ceea ce le-ai scris aici.
    Chiar nu-i mai inteleg, daca faci ceva pentru oras …. nu-i bine, daca nu faci destul ………. iar nu-i bine. Mai bine sa mediteze la noua lor STRUTO-CAMILA ( USL) si sa incerce sa se defineasca ideologic, adica…….stanga cu dreapta, aer cu vid, intuneric cu lumina, rece cu cald, ……. apa cu foc, la asta trebuie ei sa mediteze, adica ori nu-i apa …….apa , ori nu-i focul …. foc. Parerea mea e ca ei nu a dreptul moral sa protesteze deoarece nu au facut nimic pentru Alba Iulia.

  6. simi

    miercuri, 09.03.2011 at 16:38

    ba baiete, observam ca prostia e la rang de maresal,TU CIND AI TIMP PUNE MINA PE UN CREION SI (,NU PE ZECI DE MILIOANE DE EURO ) CALCULEAZA 1 MILION ,CE POTI FACE CU EL,,COBORITI CU PICIOARELE PE PAMINT HAMORULE

  7. elena

    miercuri, 09.03.2011 at 19:12

    ar fi bine sa faci ceva si pentru ocna mures ar fi minunat

  8. Pingback: Simona Braniște: Remodelarea, reabilitarea, reorganizarea, dispariția, defrișarea, înlăturarea, distrugerea…..parcului Cetății Alba Iulia | alba24

  9. diavolo

    vineri, 11.03.2011 at 15:25

    Colegele dumitale si dumneata ati fost platiti cu bani pe care omul de rand din Alba Iulia nu viseaza sa-i castige intr-o viata pentru aceste proiecte. La fel sunt sigur ca angajarea in departamentul de proiecte al Primariei se face strict pe meritocratie. La fel nu ma indoiesc ca dumneata esti un tip capabil, insa puteai sa fii laureat al Academiei suedeze, daca nu se aflau ai tai la putere nu primeai bani pe proiectele alea ( pentru ca tot ce se face la Alba Iulia se face de vreo 3-4 ani- apogeul puterii portocalii) in timp ce mai bine de 10 ani Cetatea a zacut in paragina.
    Asa ca poti sa faci tu pe vocea ratiunii pure si condescente inspre poporul albaiulian, dar in timp ce tu si „fetele” tale aveti posibilitatea financiara sa va relaxati in weekend sau in concediu unde vreau muschii vostri ( ca doar munciti pentru bobor, din inima), multi dintre albaiulieni nu isi permit sa iasa din oras , asa ca zonele verzi ale urbei sunt printre putinele posibilitati de relaxare.

  10. gabriel

    vineri, 11.03.2011 at 18:46

    Se face prea mare tam-tam pentru o mana de copaci. Daca tot vreti sa aparati copacii si padurile vizionati : https://stirileprotv.ro/stiri/romania-te-iubesc/marea-defrisare-cine-se-afla-in-spatele-dezastrului-din-paduri-partea-1.html

    • buldozeristul gradinar

      vineri, 11.03.2011 at 21:39

      o fi o mana de copaci…dar sint ai nostri si ii iubim

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax